Κόλαση φωτιάς και στα Μέγαρα: Πλησιάζει σπίτια – Εκκενώθηκε οικισμός – «Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα» (Photos – Video)

Κόλαση φωτιάς και στα Μέγαρα: Πλησιάζει σπίτια – Εκκενώθηκε οικισμός – «Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα» (Photos – Video)
Φωτογραφία: Facebook.com/Πυρκαγιά Ενημέρωση

Εφιαλτικά εξελίσσεται το πύρινο μέτωπο στα Μέγαρα καθώς η μεγάλη πυρκαγιά, που μαίνεται από το μεσημέρι της Τετάρτης, πλησιάζει σπίτια, με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλο να επιβεβαιώνει μιλώντας στην ΕΡΤ τις πληροφορίες για καταστροφές σε κατοικίες.

Έκκληση για εναέρια μέσα κάνει από την πρώτη στιγμή ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μεγαρέων.

Η πυρκαγιά κατακαίει πευκόφυτη έκταση στην περιοχή Βένιζα στα Μέγαρα και δίνεται μεγάλη μάχη για να μην περάσει τον δρόμο Μεγάρων-Αλεποχωρίου. Επί τόπου σπεύδουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 95 πυροσβέστες, 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι του οικισμού Ζάχουλη έλαβαν μήνυμα προληπτικής εκκένωσης με κατεύθυνση προς Αλεποχώρι, παρά το γεγονός πως ο δήμαρχος δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο μιλώντας στο Open.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

 

Δήμαρχος Μεγαρέων: «Δεν είναι κοντά σε οικισμό»

«Έκαψε κάποια δασική περιοχή. Έχει κάψει ελιές. Η κατεύθυνση είναι προς αγρό. Δεν είναι κοντά σε οικισμό, προς το παρόν. Ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να εξελιχθεί. Επαγρυπνούμε», Δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, στο Open.

«Είναι κοντά στον δρόμο προς Αλεποχώρι. Έχει πάρα πολύ αέρα. Ο άνεμος αλλάζει κατευθύνσεις», είπε κάτοικος στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό.

Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας: «Κοντά σε εξοχικές κατοικίες, χρειαζόμαστε εναέρια μέσα»

«Είναι μία περιοχή δύσβατη, μία χαράδρα» είπε στο Open ο Κωνσταντίνος Φυλακτός, αντιδήμαρχος πολιτικής Προστασίας Μεγαρέων.

Όπως τόνισε η φωτιά είναι κοντά σε εξοχικές κατοικίες η φωτιά. Απομακρύναμε ανθρώπους.

«Επιχειρούν πολλά πυροσβεστικά. Περιμένουμε και άλλα εναέρια μέσα», είπε και συνέχισε: «Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα», υπογράμμισε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter