Φωτιά στη Μάνδρα: Χωρίς ενεργό μέτωπο – Νωρίτερα εκκενώθηκαν δύο οικισμοί

Φωτιά στη Μάνδρα: Χωρίς ενεργό μέτωπο – Νωρίτερα εκκενώθηκαν δύο οικισμοί
Πηγή φωτό: Facebook

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική το μεσημέρι της Τρίτης καθώς μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη Νέα Ζωή Μάνδρας. Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους για εκκένωση των οικισμών Νέου Πόντου και Νέας Ζωής.

Η μεγάλη κινητοποίηση εναέριων και επίγειων δυνάμεων για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στην Μάνδρα, έδωσε τη δυνατότητα στις Πυροσβεστικές δυνάμεις να την θέσουν υπό μερικό έλεγχο λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο, παραμένουν σε εγρήγορση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή μιας 55χρονης. Η 55χρονη γυναίκα, κάτοικος του οικισμού του Νέου Πόντου που εκκενώθηκε προληπτικά, φέρεται να έκαιγε ξερά χόρτα και κλαδιά στην αυλή του σπιτιού της, σύμφωνα με το Mega.

Οι αρχές εξετάζουν αν η φωτιά ξεκίνησε από το σπίτι της και αν αυτό διαπιστωθεί ότι ισχύει, θα της απαγγελθούν κατηγορίες.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τη Μάνδρα

Όσον αφορά την πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση που εκδηλώθηκε σε μία εξίσου δύσκολη αγροτοδασική πυρκαγιά στη Μάνδρα Αττικής στις 17:05 ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Αρτοποιός, είπε ότι είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 50 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, πέντε αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς. Στις 18:02, όπως επισήμανε, ενεργοποιήθηκε άμεσα το 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Νέο Πόντο και Νέα Ζωή προς Μάνδρα.

 

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στα εξής σημεία:

  • -Επαρχιακή Οδό Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος της Αγίας Σωτήρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα
  • -Επαρχιακή Οδό Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος του Ιερού Ναού Αγίας Άννης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα
  • -Ανώνυμη Οδό από το ύψος του οικισμού Ποντίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter