Φωτιά στην Άνδρο: «Νόμιζα ότι ήρθε το τέλος» – Μαρτυρία οδηγού υδροφόρας που κάηκε

Φωτιά στην Άνδρο: «Νόμιζα ότι ήρθε το τέλος» – Μαρτυρία οδηγού υδροφόρας που κάηκε
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Από έναν κεραυνό ξεκίνησε η πύρινη κόλαση στην Άνδρο και η φωτιά πλέον μαίνεται ανεξέλεγκτη κατακαίγοντας το νησί.

Σκηνές θρίλερ εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης το βράδυ του Σαββάτου. Στις 11 τη νύχτα οι άνεμοι έπνεαν πολύ ισχυροί με αποτέλεσμα η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει από το πρωί να μην μπορεί να οριοθετηθεί και να συνεχίζει να απειλεί τον οικισμό Βιτάλι, κινδύνεψαν μάλιστα και κατοικίες.

Με αγωνία οι κάτοικοι κοιτούσαν τις φλόγες να πλησιάζουν στα σπίτια τους. Δυνάμεις από την Αθήνα και τα γύρω νησιά έσπευσαν στο νησί. 73 πυροσβέστες με 15 οχήματα, εθελοντές υδροφόρες του δήμου και κλιμάκιο πυροσβεστών από τη Γαλλία κατάφεραν να συγκρατήσουν τα τεράστια μέτωπα αντιμετωπίζοντας την πυρκαγιά σε δύσβατα σημεία.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης μάλιστα μια υδροφόρα περικυκλώθηκε από τις φλόγες με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Ο οδηγός κατάφερε να βγει έγκαιρα από το όχημα και να διασωθεί λόγω της μειωμένης ορατότητας από τις φλόγες, τις σπίθες και τον καπνό που έπνιγε εκείνη την ώρα την περιοχή, η υδροφόρα του βγήκε εκτός δρόμου.

«Έχασα τα πάντα, έβλεπα μόνο κόκκινο. Έφυγα τρέχοντας, άφησα την υδροφόρα και ευτυχώς σώθηκα γιατί είδα ένα άλλο πυροσβεστικό να έρχεται. Νόμιζα όμως ότι ήρθε το τέλος», είπε ο ίδιος στην ΕΡΤ.

Η εικόνα της επόμενης μέρας αποκαρδιωτική. Καμένη γη παντού, όσο βλέπει το μάτι σου. Πολλά μελίσσια και αιγοπρόβατα κάηκαν με εμφανή εγκαύματα. Οι πυροσβέστες ρίχνουν νερό στο έδαφος που ακόμα καπνίζει προσπαθώντας να σβήσουν και την τελευταία φλόγα που θα μπορούσε να δώσει μια αναζωπύρωση.

Στο βόρειο τμήμα του νησιού αρκετές περιοχές δεν έχουν ρεύμα, ενώ αντιμετωπίζουν και προβλήματα στην υδροδότηση.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter