Νύχτα θρίλερ στη Βαρυμπόμπη – Καίγονται σπίτια – Εκκενώθηκαν περιοχές (Συνεχής ενημέρωση – Photos & Video)

Πύρινος εφιάλτης με μεγάλη φωτιά που μαίνεται στη Βαρυμπόμπη και έχει φτάσει στην πλατεία όπου καίγονται σπίτια, ενώ εκφράζονται φόβοι για εγκλωβισμένους από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε περιοχή ανατολικά των Βασιλικών Κτημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν καταγγελίες κατοίκων ότι δεν υπάρχει επαρκής αεροπορική πυρόσβεση.

00:30 Κοντά στο κοιμητήριο του Κρυονερίου η πυρκαγιά – Πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται στο σημείο

00:05  Η μάχη των επίγειων δυνάμεων έχει επικεντρωθεί στο ρέμα της Χενιδονούς ώστε να μην περάσει στην άλλη πλευρά η φωτιά

23:58 Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση σε περιοχές της Αττικής

23:31 Καίγονται σπίτια στη Βαρυμπόμπη – Δεκάδες οι διάσπαρτες εστίες

23:08 Μεταφορά πυρόπληκτων με λεωφορεία

22:41 Πώς απεικονίζεται η φωτιά της Βαρυμπόμπης στην Άνοιξη

22:20 Στο Τατόι η Μενδώνη – Μεταφέρονται πολύτιμα αντικείμενα από τα πρώην βασιλικά κτήματα

22:08 Σε επιφυλακή και η Αστυνομία στην Αττική

21:42 Νέο μήνυμα του 112 για Αχαρνές, Λυκόβρυση, Κάτω Κηφισιά και Μεταμόρφωση Αττικής

21:40 Χωρίς ρεύμα η Πετρούπολη από τις 21:00

21:35 Σε κατάσταση ετοιμότητας το ΕΚΑΒ σε Βαρυμπόμπη και Μαντούδι Ευβοίας

21:16 Φιλοξενία σε όσους έχουν πληγεί από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη, είτε κάηκαν τα σπίτια τους είτε δεν έχουν πού να κοιμηθούν θα προσφέρουν οι ξενοδόχοι της Αττικής.

21:10 Οδηγίες του υπουργείου Υγείας για την ατμοσφαιρική ρύπανση από αιωρούμενα σωματίδια λόγω πυρκαγιάς

21:02 Τουλάχιστον 200 οι απεγκλωβισμοί

20:55 Ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αθήνας

20:51 Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην ΕΟ Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της Λυκόβρυσης στο ρεύμα προς Λαμία

20:27 Σπίτι καίγεται στις Αδάμες. Κινδυνεύουν όλα τα γειτονικά σπίτια.

20:06 Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση των Αδάμων. Ζητά από τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς Θρακομακεδόνες.

20:05 Πληροφορίες για καμμένα κτίρια της Σχολής Ικάρων στο Αεροδρόμιο Τατοΐου.

20:03 Εγκαταλείπουν την περιοχή της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς κάτοικοι, αστυνομικές δυνάμεις και υδροφόρες καθώς δεν μπορούν να περιορίσουν τη φωτιά

19:52 Με ήπια αναπνευστικά προβλήματα έξι κάτοικοι της περιοχής της Βαρυμπόμπης έχουν διακομιστεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και ένας πυροσβέστης με δύσπνοια έχει διακομιστεί στο ΓΝΑ 251.

19:47  Έκτακτη ενημέρωση στις 21:00 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά για τις πυρκαγιές.

19:27 Ανακοίνωση της Νέας οδού : Ολική διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Καπανδρίτι – Λυκόβρυση. Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Πύρνας (Λυκόβρυσης), ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Ημικόμβο Καπανδριτίου.

19:23 Τα καναντέρ δεν μπορούν να πετάξουν, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

19:20 Εκρήξεις ακούγονται στις Αδάμες, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής

19:18 Απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι από τους εγκλωβισμένους στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης

19:02 Δεκάδες σπίτια έχουν καεί σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Αδάμες

18:51 Οι φλόγες πέρασαν μέσα στις Αδάμες – Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες

18:45 Καίγεται το ρέμα της Χελιδονούς – Πλήρης έλλειψη πυροσβεστικών μέσων – Οι φλόγες έχουν κυκλώσει τις Αδάμες

18.41 Μήνυμα από τη Αμυγδαλέζα: «ΕΠΕΙΓΟΝ: Η φυλακή μεταναστών της Αμυγδαλέζας έχει γεμίσει καπνούς καθώς η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη έχει φθάσει σε πολύ κοντινή απόσταση, υπάρχουν βίντεο με τους καπνούς να περικυκλώνουν το καμπ. Κίνδυνος ασφυξίας για τους μετανάστες εγκλείστους” Update: Μετανάστες ζητούν εκκένωση της φυλακής άμεσα! Να εκκενωθεί η φυλακή τώρα!»

18.40 Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι μεταβαίνει εκτάκτως ο πρωθυπουργός,Κυριάκος Μητσοτάκης.

18.38 Η πυρκαγιά πέρασε στο αεροδρόμιο του Τατοϊου και καίει χαμηλή βλάστηση

18:35 Καίγονται καλώδια της ΔΕΗ στην περιοχή του ρέματος της Χελιδονούς

18:33 Κλειστά και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού

18.32 Η πυρκαγιά ξεφεύγει και καίει το ρέμα της Χελιδονούς και απειλεί τις Αδάμες

18.31 Εκκλήσεις της αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας να εγκαταλείψουν οι κάτοικοι τα σπίτια τους σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες

18.30 Μεταφορά κατοίκων με αναπνευστικά προβλήματα στο Σισμανόγλειο – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους στη Βαρυμπόμπη

18.28 Δραματικές εξελίξεις στη φωτιά στη Βαρυμπόμπη καθώς η φωτιά φτάνει σύμφωνα με πληροφορίες προς το ρέμα της Χελιδονούς, το οποίο αμιγώς δασική έκταση.

18.15 Σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώνεται ο ιππικός όμιλος. Στο μεταξύ προκλήθηκε μεγάλο πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση, ενώ ενεργοποιήθηκε και το 112.  Επίσημη εντολή εκκένωσης για τη Βαρυμπόμπη και τον οικισμό Αδάμες.

«Ανεξέλεγκτη η φωτιά»

«Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι ανεξέλεγκτη και έχουν κινητοποιηθεί πολλές δυνάμεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς, με αποτέλεσμα να επιχειρούν 350 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π και 5 Α/Φ με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι από τους εγκλωβισμένους

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι από τους πολίτες στη Βαρυμπόμπη που είχαν αναφέρει εγκλωβισμό σε διάφορα σημεία, λόγω της πυρκαγιάς, με τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση, ενώ επίσης όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πέρασε ο κίνδυνος και για αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά.

Όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για μία ομάδα ΔΙΑΣ που βρίσκονταν μαζί με πυροσβέστες στο συγκεκριμένο σημείο όπου όμως εκτονώθηκε η κατάσταση και πλέον μπορούν να απομακρυνθούν χωρίς κίνδυνο.

Επίσης, από τις 14 αναφορές για εγκλωβισμούς παραμένουν ακόμη τρεις σε εκκρεμότητα χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος.

Οδηγίες για εκκένωση σε Βαρυμπόμπη και Αδάμες

Μήνυμα του 112 για εκκένωση στις περιοχές της Βαρυμπόμπης και στον οικισμό Αδάμες. Η οδηγία προς τους οδηγούς είναι να φύγουν προς τους Θρακομακεδόνες.

Εκκένωση κατασκήνωσης

Στην εκκένωση της παιδικής κατασκήνωσης «Χαρούμενο Χωριό», που λειτουργεί σε χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ. στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, προχώρησε στις 3 το μεσημέρι η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη», από όπου τα παρέλαβαν οι γονείς τους.Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, στην κατασκήνωση φιλοξενούνταν 64 παιδιά, 29 ομαδάρχες και 9 εργαζόμενοι.

 

Ξαναέκλεισε η ΕΟ Αθηνών-Λαμίας

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η τροχαία λόγω της φωτιάς στην Βαρυμπόμπη. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της τροχαίας στις 18:25 αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

1. ΤΑΤΟΪΟΥ ΑΠΟ Λ. ΚΥΜΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ
2. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ
3. ΤΑΤΟΪΟΥ ΑΠΟ ΟΔΟ ΠΑΡΝΗΘΟΣ (ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ- ΤΑΒΕΡΝΑ ΛΑΜΠΡΟΣ)
4. Ν.Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
5. Ν.Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΛΑΜΙΑ.

Έκτακτη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ για την πυρκαγιά

Έκτακτη σύσκεψη για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι, καθώς ανακύπτει κίνδυνος για την ηλεκτροδότηση της Ανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV, μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών, και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τροφοδοσία της Ανατολικής Αττικής να τίθεται σε κίνδυνο.

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 18.30, θα συμμετέχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης.

Ενεργοποιήθηκε το 112 

Έχει ενεργοποιηθεί ο αριθμός 112 και με sms καλεί τους πολίτες σε Βαρυμπόμπη και Κρυονέρι να κλείσουν πόρτες, καμινάδες και παράθυρα λόγω των πυκνών καπνών. Συγκεκριμένα καλεί «να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα και πόρτες, ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Αναστέλλονται σιδηροδρομικά δρομολόγια λόγω της πυρκαγιάς

Αναστέλλονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 56,58 και 59 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα και ομοίως τα δρομολόγια Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Πτώση τάσεως σε μεγάλο μέρος της Αττικής

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το μεσημέρι το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της πυρκαγιάς. Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν πτώσεις στη τάση που γίνονται αντιληπτές στην Αττική.

Προβλήματα σε φανάρια

Οι βυθίσεις τάσεις που σημειώνονται στην Αττική εξαιτίας της πυρκαγιάς έχουν θέσει εκτός λειτουργίας πολλούς φωτεινούς σηματοδότες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Απομακρύνονται τα άλογα από ιππικούς ομίλους της Βαρυμπόμπης

Επιχείρηση απομάκρυνσης των άλογων που βρίσκονται σε ιππικούς ομίλους της Βαρυμπόμπης βρίσκεται σε εξέλιξη περίπου εδώ και τρεις ώρες λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέλιος Σταυρουλάκης, του Αθλητικού Κέντρου Ιππασίας Βαρυμπόμπης που συστεγάζεται με τον ιππικό όμιλο Mega Sport, όλα τα άλογα της περιοχής από τους ιππικούς ομίλους που έχουν πρόβλημα λόγω της πυρκαγιάς συγκεντρώνονται αυτή την ώρα εκεί και απομακρύνονται με φορτηγά με προορισμό το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Εκεί βρίσκονται αυτή την ώρα περίπου 45 άλογα, ενώ έχουν ήδη μεταφερθεί ακόμα 50, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σταυρουλάκης.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, μερικά από τα άλογα που έχουν διασωθεί δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά είναι αισιόδοξος ότι θα επανέλθουν γρήγορα σε καλή κατάσταση καθώς απομακρύνονται από την περιοχή, όπου, όπως λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη όσο περνάει ώρα λόγω του καπνού και της στάχτης στην ατμόσφαιρα.

Ο κ. Σταυρουλάκης εκτιμά ότι σε περίπου 2 με 3 ώρες θα έχουν καταφέρει να απομακρύνουν όλα τα διασωθέντα άλογα από την περιοχή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, άλογα προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη φωτιά από ιππικούς ομίλους που καίγονται έφτασαν μέχρι την πλατεία της Βαρυμπόμπης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter