Φωτιά στην Πεντέλη: Με εγκαύματα στη κλινική σκύλος που βρέθηκε αβοήθητος

Φωτιά στην Πεντέλη: Με εγκαύματα στη κλινική σκύλος που βρέθηκε αβοήθητος

Με εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο του το σώμα μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική της λεωφ. Μαραθώνος, το σκουρόχρωμο λυκόσκυλο, το οποίο βρέθηκε να τριγυρνά μόνο του και αβοήθητο στην μεγάλη πυρκαγιά της Πεντέλης.

Οι φωτογραφίες του ταλαιπωρημένου ζώου με έντονα τα σημάδια της πυρκαγιάς πάνω του, έκαναν τον γύρω του διαδικτύου συγκινώντας τους φιλόζωους και όχι μόνο, που προσεύχονται να τα καταφέρει.

Το ζώο βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και παλεύει για την ζωή του, με τους γιατρούς της κλινικής Vets4life, να του παρέχουν εντατική νοσηλεία.

Το σκυλί εντοπίστηκε μετά από πολύωρο ψάξιμο χθες των ειδικών του Zero Stray Academy. Συγκεκριμένα το βρήκε ο αστυνομικός-κλινικός ψυχολόγος και καθηγητής του Zero Stray Academy, Βαγγέλης Δρίβας, σε συντονισμό με την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Ο κλινικός ψυχολόγος ανάρτησε και μια φωτογραφία με το ζώο κατά την περισυλλογή του και την μεταφορά του σε προστατευμένο περιβάλλον, όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγινε η αξιολόγηση των εγκαυμάτων και της υγείας του.

«Ο σκύλος μεταφέρεται στην δομή του Dogs’ Voice στο Γαλάτσι όπου θα λάβει την απαιτούμενη περίθαλψη από την ΕΔΚΕ και να φιλοξενηθεί με ασφάλεια. Θα σας ενημερώσουμε αν αυτό το πλάσμα χρειαστεί φιλοξενία ή υιοθεσία» σημειώνει η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς με ανάρτησή της στο Facebook.

Πηγή: koutipandoras.gr

Διαβάστε επίσης: 

Πύρινη κόλαση στην Πεντέλη: Η συγκινητική στιγμή που εθελοντής σώζει σκύλο στο Ντράφι (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter