Φωτιά στην Πεντέλη: «Πύρινες» αντιδράσεις του κόσμου για το επιτελικό χάος (Video)

Φωτιά στην Πεντέλη: «Πύρινες» αντιδράσεις του κόσμου για το επιτελικό χάος (Video)

Θυελλώδεις είναι οι αντιδράσεις του κόσμου για την πύρινη κόλαση στην Πεντέλη. Οι πολίτες, ειδικά όσοι βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, ξεσπούν μπροστά στις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων. Όλα αυτά σε αντιδιαστολή με τις κυβερνητικές διατυπώσεις λίγες μέρες νωρίτερα περί ετοιμότητας.

Δείτε επίσης: Επιτελική ανικανότητα: Πριν λίγες μέρες δήλωναν έτοιμοι, τώρα καίγεται η χώρα (Video)

«Κάθε χρόνο ξέρουμε ότι θα έχουμε τα ίδια», λέει κάτοικος στην ΕΡΤ ενώ άλλος κάτοικος τονίζει πως βλέπουν περισσότερους αστυνομικούς και δημοσιογράφους παρά πυροσβέστες. Την ίδια ώρα, αποκαρδιωτική είναι η δήλωση της συζύγου του ηλικιωμένου αυτόχειρα, που έβαλε τέλος στη ζωή βλέποντας τις φλόγες να τυλίγουν την οικία του: «Το σπίτι έχει καεί τρεις φορές, σε καμία δεν ήρθε η πυροσβεστική», είπε.

Δείτε επίσης: Οργισμένος πολίτης ξεσπά on camera «Πιο πολλοί οι δημοσιογράφοι και οι μπάτσoι από τους πυροσβέστες»

«Πιο πολλούς δημοσιογράφους και αστυνομικούς βλέπουμε»

Αγανακτισμένος πολίτης που βρισκόταν στη λεωφόρο Μαραθώνος, δεν άντεξε και ξέσπασε μιλώντας στην κάμερα του Mega.

«Θες να βρίσω; Σε σέβομαι. Πυροσβεστική υπάρχει. Υπάρχουν κάτι χιλιάδες πυροσβέστες και περισσότερες χιλιάδες μπάτσοι ρε παιδιά. Μπάτσοι και διερχόμενοι, το καταλαβαίνεις; Μου είπες να μην βρίσω και το σέβομαι. Παιδιά δεν κάνουνε τίποτα, είναι ασυντόνιστοι. Πιο πολλούς δημοσιογράφους και μπάτσους βλέπουμε, πυροσβέστες δεν βλέπουμε».

Άλλος κάτοικος είπε ΕΡΤ ότι πήρε πολλές φορές στην πυροσβεστική, χωρίς ανταπόκριση, ενώ όταν είπε «καίγομαι ζωντανός, ελάτε να με βγάλετε» και, όπως είπε, του απάντησαν «βγες μόνος σου». Όπως σχολίασε: «Αυτό είναι το κράτος και η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Οι αντιδράσεις αμέτρητες και αποτυπώνονται στις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

 

Οι αντιδράσεις του κόσμου στα πύρινα μέτωπα είναι συγκλονιστικές αλλά ενδεικτικές της κατάστασης.

Έγκυος γυναίκα 8 μηνών στην Παλλήνη μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ. Όπως είπε κάτοικος της περιοχής στον Alpha, με το ζόρι την μετακίνησαν, ανοίγοντας δρόμο ενώ κινδύνευε να καταρρεύσει η στέγη του σπιτιού σε έναν δρόμο στον οποίο άλλα σπίτια έχουν καεί. «Μία πυροσβεστική πουθενά», είπε.

«Από τις 5 η ώρα καταβρέχαμε, δεν φύγαμε, και σώσαμε κάπως την κατάσταση» είπε στο Open μία γυναίκα στην Παλλήνη, αναφερόμενη στις οδηγίες των αρχών να απομακρυνθούν.

Μιλώντας στο Mega, κάτοικος από το Ντράφι τόνισε: «Οι κρουνοί δεν είχαν νερό. Οι πυροσβέστες, που δίνουν το αίμα τους, μου λέγαν παρ’τε την πυροσβεστική να τους πείτε ότι δεν έχουν οι κρουνοί νερό». Όπως είπε, είδε το μισό σπίτι της να καταστρέφεται και προσπαθεί να βοηθήσει την αδελφή της, της οποίας το σπίτι κάηκε ολοσχερώς.

«Πλήρης αδιαφορία»

«Πλήρη αδιαφορία» από τις αρχές κατήγγειλε κάτοικος από το Ντράφι, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter