«Φωτιά» στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Αυξήσεις έως και 24% σε σχέση με πέρυσι

«Φωτιά» στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Αυξήσεις έως και 24% σε σχέση με πέρυσι

Δεν έχουν τέλος οι αυξήσεις τόσο σε προϊόντα, τιμές καυσίμων, στην ενέργεια όσο και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των οποίων οι τιμές έχουν πάρει φωτιά καθώς σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι έχουν «εκτοξευθεί» ήδη από 18% έως 24%.

Χαρακτηριστικά, ο ναύλος για μια τετράκλινη καμπίνα με επιστροφή στη Ρόδο -μαζί με αυτοκίνητο- ανέρχεται στα 990 ευρώ, ενώ πέρσι η ίδια διαδρομή για τον ίδιο αριθμό ατόμων κόστιζε 785 ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Ακόμα και οι κοντινοί προορισμοί φαίνεται να επηρεάζονται από τις αυξήσεις, καθώς για τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα χρειαστεί όσοι ταξιδέψουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ειδικότερα, για το νησί των Σπετσών, τέσσερα εισιτήρια με επιστροφή κοστίζουν φέτος 400 ευρώ από 315 που κόστιζαν το 2021.

Την ίδια ώρα, περίπου 65 ευρώ πάνω τα εισιτήρια για Ύδρα, με μια οικογένεια να πληρώνει από 231 ευρώ, 296 φέτος, ενώ πιο οικονομική είναι η Αίγινα με το flying dolphin των 40 λεπτών να κοστίζει 140 ευρώ με επιστροφή, ενώ ακόμα πιο οικονομικό είναι το πλοίο της γραμμής, με τέσσερα άτομα να χρειάζονται φέτος 84 ευρώ από 64 που κόστιζε πέρυσι ο ναύλος με επιστροφή για Αίγινα.

Αν κάποιος προτιμά το βόρειο Αιγαίο και θέλει να επισκεφθεί τη Σάμο, τη Χίος, τη Μυτιλήνη, την Ικαρία ή τη Λήμνο, θα πρέπει να πληρώσει από 550 έως 900 ευρώ μαζί με το αυτοκίνητο, δηλαδή περίπου 150 με 200 ευρώ παραπάνω σε σχέση με πέρσι.

Ενδεικτικά, αν μια οικογένεια κλείσει σήμερα μια 4κλινη καμπίνα για Χίο με επιστροφή μαζί με αυτοκίνητο, θα χρειαστεί να πληρώσει 818 ευρώ.

Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος του ναύλου, δηλαδή αν θα κλείσετε κατάστρωμα, κάθισμα ή καμπίνα, την περίοδο που θα κλείσετε τα εισιτήρια, ενώ αν διαθέτετε κάρτα μιλιών μπορείτε να έχετε έκπτωση έως και 30%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter