Φωτιά στο Αλιβέρι: Οριοθετήθηκε το μέτωπο, επιχειρούν εναέρια μέσα – Συνελήφθη 75χρονος (Photos – Video)

Φωτιά στο Αλιβέρι: Οριοθετήθηκε το μέτωπο, επιχειρούν εναέρια μέσα – Συνελήφθη 75χρονος (Photos – Video)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή του Αλιβερίου με τη φωτιά να έχει σχηματίσει μέτωπο 10 χιλιομέτρων και τος επίγειες δυνάμεις να δίνουν μάχη για να μην μπει στο χωριό Καλέντζι. Ωστόσο, με το πρώτο φως της μέρας επιχειρούν εναέρια μέσα που κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, η φωτιά θα τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με το Evima.gr, η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Αλιβέρι της Εύβοιας είναι σε εξέλιξη με το μέτωπο να βρίσκεται στην περιοχή Προφήτης Ηλίας σε μια κορυφογραμμή και σε μια απόσταση περίπου 2-2,5 χλμ. από το χωριό Καλέντζι το οποίο δεν κινδυνεύει ενώ έχουν παραταχθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τις φλόγες από το να πλησιάσουν.

Δείτε επίσης: Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες στο Μηλάκι Αλιβερίου – Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής (Videos)

Συνελήφθη 75χρονος

Όπως ανακοίνωσε, μάλιστα, ο κ. Αρτοποιός για τη φωτιά συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου ένας 75χρονος ο οποίος εντοπίστηκε να «καπνίζει» μελίσσια στην περιοχή από την οποία ξεκίνησε η φωτιά και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν 87 πυροσβέστες μεταξύ των οποίων και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα ενώ έχουν διατεθεί και δεκάδες υδροφόρες από τον δήμο Κύμης-Αλιβερίου και την περιφέρεια Στερεάς όπως και βαριά χωματουργικά μηχανήματα που μέσα στη νύχτα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα.

 

Πύρινη κόλαση το βράδυ της Πέμπτης

Σε συναγερμό τέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή Μηλάκι όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι σύμφωνα με το evima.gr, ενώ η φωτιά μαίνεται σε δύσβατο σημείο, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου.

Οι μαύροι καπνοί έχουν καλύψει σχεδόν όλο τον ουρανό της Εύβοιας, με το μέτωπο να είναι ορατό ακόμα και από τον Κάραβο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter