Νοσοκομείο Παπανικολάου: Ένας νεκρός από την πυρκαγιά – «Είναι σαν να έπεσε βόμβα» λέει ο διευθυντής (Video)

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Ένας νεκρός από την πυρκαγιά – «Είναι σαν να έπεσε βόμβα» λέει ο διευθυντής (Video)

Τραγωδία σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη καθώς ένα άτομο εντοπίστηκε απανθρακωμένο από πυρκαγιά που ξέσπασε στον 2ο όροφο της Β’ Πνευμονολογικής, που λειτουργεί ως πτέρυγα covid.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, ένας ακόμη ασθενής φέρει βαριά εγκαύματα και διασωληνώθηκε ενώ υπάρχουν και τέσσερις ακόμη εγκαυματίες. Οι νοσηλευόμενοι απομακρύνθηκαν από την κλινική Covid όπου ξέσπασε η πυρκαγιά και μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες συγκεχυμένες πληροφορίες, η φωτιά προκλήθηκε από ασθενή. Ωστόσο, δεν είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο προκλήθηκε η φωτιά, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για διασωληνωμένο ασθενή που άναψε τσιγάρο κι άλλες που αναφέρουν ότι κινητό έσκασε στα χέρια ασθενούς με αποτέλεσμα να προκληθεί η φωτιά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι η φωτιά έχει περιοριστεί. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς μετείχαν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής και 30 πυροσβέστες.

Όσοι ασθενείς βγήκαν από το κτίριο τους παρασχέθηκε οξυγόνο καθώς οι καπνοί στο εσωτερικό ήταν πολύ πυκνοί. Ο διευθυντής Διαμαντής Χλώρος μιλώντας το πρωί στο Open εξέφρασε την ανησυχία του για ασθενείς που είχαν μείνει στο εσωτερικό ενώ όπως είπε η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανότατα από κάποιον ασθενή.

«Ορισμένοι άρρωστοι έχουν βγει με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού. Οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε. Είναι πάρα πολύ πυκνοί οι καπνοί», τόνισε ο κ. Χλωρός και πρόσθεσε:  «Μόνο η πυροσβεστική μπορεί να μπει. Είχαμε περίπου 20 ασθενείς (σ.σ. σε αυτή την πτέρυγα)».

«Έχουν μείνει μόνον αποκαΐδια»

Στη συνέχεια σε δηλώσεις του στο Thestival ο κ. Χλώρος, ανέφερε ότι η πτέρυγα αυτή έχει πλέον καταστραφεί και θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα για να επαναλειτουργήσει. «Έχουν μείνει μόνον αποκαΐδια, είναι σαν να έχει πέσει βόμβα», λέει χαρακτηριστικά.

Στο τριώροφο κτήριο, νοσηλεύονταν συνολικά 56 ασθενείς με κορονοϊό. «Οι καπνοί ήταν τόσο πυκνοί, που εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε καμία κίνηση. Ευτυχώς η Πυροσβεστική έφτασε άμεσα και απεγκλώβισε συνολικά 36 άτομα που βρίσκονταν στον δεύτερο και τρίτο όροφο του κτηρίου».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική πρόκειται για μικρή εστία φωτιάς, που ξέσπασε σε σημείο με κλινοσκεπάσματα και πλαστικό αλλά επειδή είναι σε κλειστό χώρο είναι πολύ έντονοι οι καπνοί. Δεν έχει χρειαστεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν εκκένωση αλλά έχουν γίνει απομακρύνσεις ασθενών από τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου μεταβαίνουν εκτάκτως
στη Θεσσαλονίκη.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter