Φωτιά στον Έβρο: Μεγάλη αναζωπύρωση και μήνυμα 112 στη Λευκίμμη – Απειλείται στρατόπεδο

Φωτιά στον Έβρο: Μεγάλη αναζωπύρωση και μήνυμα 112 στη Λευκίμμη – Απειλείται στρατόπεδο

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της Λευκίμμης Έβρου καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Σύμφωνα με το evros-news.gr, έχει καεί ήδη ένα μαντρί και η φωτιά κινείται προς το χωριό και το στρατόπεδο της 7ης Ταξιαρχίας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης, επίγειες και εναέριες, προσπαθώντας με συνεχόμενες ρίψεις νερού να αναχαιτίσουν τη φωτιά, η ένταση της οποίας διαφοροποιείται ανά διαστήματα. Στον Νομό, σύμφωνα με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας υπάρχει και σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 4.

Kαίγεται ο μικρός πυρήνας της Δαδιάς

Στην ευρύτερη περιοχή του Εβρου επιχειρούν και εναέρια μέσα, συνδράμοντας τους 582 πυροσβέστες, τα 129 οχήματα και τα 16 πεζοπόρα τμήματα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη. Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Κύπρο, τη Ρουμανία, την Τσεχία, τη Βουλγαρία και τη Σλοβακία, καθώς και μέσω διακρατικών συμφωνιών με την Αλβανία και τη Σερβία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter