Νέα Πέραμος: Πολύ κοντά σε σπίτια η φωτιά – Εντολή εκκένωσης οικισμού (Video)

Νέα Πέραμος: Πολύ κοντά σε σπίτια η φωτιά – Εντολή εκκένωσης οικισμού (Video)

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Πέραμο και συγκεκριμένα στην περιοχή Λουτρόπυργος όπου μαίνεται μεγάλη φωτιά, σε κοντινή απόσταση από σπίτια. Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου νωρίτερα διεκόπη ενώ εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού στους κατοίκους της Άνω Βλυχάδας.

«Oι άνεμοι κατευθύνουν τη φωτιά προς το βουνό Τρικέρι, προς τον Δήμο Μάνδρας δηλαδή, αλλά και εκεί την φωτιά την πρόλαβαν και έχει πλέον οριοθετηθεί» τόνισε στο Documentonews.gr ο Αντιδήμαρχος Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Φυλακτός, ο οποίος ήταν κι εκείνος που έδωσε την εντολή εκκένωσης της περιοχής Άνω Βλυχάδας.

Η φωτιά σύμφωνα με τον ίδιο, εκτείνεται περίπου στο ένα επί ένα χιλιόμετρο. Νωρίτερα εκκενώθηκε η περιοχή της Άνω Βλυχάδας, και συγκεκριμένα στην περιοχή σκαλιστήρι, όπου υπάρχουν 40-50 σπίτια «περίπου στις 12 το μεσημέρι δώσαμε εντολή για εκκένωση. Δεν κινδύνευσαν σπίτια. Το πιο κοντινό μέτωπο ήταν στα 500 μέτρα από τα σπίτι στην Άνω Βλυχάδα και εκεί την κράτησαν τη φωτιά» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος.

Όσον αφορά το πυροσβεστικό αεροσκάφος που έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση τόνισε «είδα ότι πήγε να κάνει ρίψη και μετά επέστρεψε προς τη θάλασσα για να γεμίσει. Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, το σκάφος έχει βυθιστεί, το πλήρωμα είναι εντάξει» ανέφερε.

Ειδικότερα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Νέα Πέραμο και συγκεκριμένα στον Λουτρόπυργο λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 Ε/Π, εκ των οποίων το 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό και 2 Α/Φ.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες Ο.Τ.Α. ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο σημείο.

Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Ελευσίνας όπου έχει ήδη δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα καθώς είναι σε εξέλιξη και έξοδος αδειούχων – εκδρομέων.

Αναγκαστική προσθαλάσσωση Air Tractor

Ωστόσο, ένα Air Tractor που επιχειρεί υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσθαλάσσωση.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως είχε απογειωθεί για να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά παρουσίασε βλάβη και έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση.

Δείτε επίσης: Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους λόγω βλάβης

Δείτε εικόνες από το σημείο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter