Φωτιά Βαρυμπόμπης: Δραματική νύχτα – Εκκενώνονται περιοχές του Αγίου Στέφανου, Καπανδρίτι και Πολυδένδρι (Συνεχής Ενημέρωση)

Δραματική παραμένει η κατάσταση στη βόρεια Αττική καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς Άγιο Στέφανο, Καπανδρίτι και Πολυδένδρι με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Δόθηκε και επίσημη εντολή εκκένωσης για περιοχές στον Άγιο Στέφανο, το Καπανδρίτι και το Πολυδένδρι καθώς η φωτιά έχει για τα καλά περάσει την Εθνική Οδό και κατευθύνεται προς το Καπανδρίτι.

Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η φράση με την οποία περιέγραψε την εικόνα της φωτιάς ο πρόεδρος της κοινότητας Αφιδνών λέγοντας, ότι με μία λέξη η κατάσταση είναι «κόλαση».

Η πυρκαγιά καίει αυτή τη στιγμή περιμετρικά όλες τις Αφίδνες.

00:10 Διαταγή εκκένωσης για Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και περιοχές του Αγίου Στεφάνου

Διαταγή εκκένωσης των οικισμών Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Αγ. Στέφανο εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής στις 23:00 μετά από εισήγηση του Διοικητή Αττικής της Πυροσβεστικής Κ. θεοφιλόπουλου.

«Δυστυχώς είναι ιδιαίτερα δύσκολη η νύχτα και τεράστιο το πύρινο μέτωπο ενώ δεν επιχειρούν τα εναέρια μέσα», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θανάσης Αυγερινός ο οποίος έδωσε και την εντολή εκκένωσης .

Πριν μια ώρα ανάλογο σήμα από την ΠΥ και εντολή από την ΠΕΑΑ, δόθηκε για το Κρυονέρι και νωρίτερα το απόγευμα για τους οικισμούς Δροσοπηγή, Αφίδνες και Ιπποκράτειο Πολιτεία, προσθέτει ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ότι η Περιφέρεια αποφασίζει κατόπιν εισήγησης της ΠΥ. Στη συνέχεια της ασφαλούς απομάκρυνσης των πολιτών επιλαμβάνονται οι Δήμοι, η Αστυνομία, η Πολιτική Προστασία καθώς και οι εθελοντές.

Αναφορικά με την επικινδυνότητα της πυρκαγιάς ο κ. Αυγερινός επισημαίνει ότι ο δασικός χαρακτήρας του πεδίου δεν επιτρέπει την πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων και έκλεισε με την ευχή να μην θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα .

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς από την άλλη πλευρά της εθνικής μεταβαίνει αυτή την ώρα και ο αντιπεριφρειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος συντονίζει και τον μηχανισμό Πολ. Προστασίας της Περιφέρειας και υπό της εντολές της ΠΥ.

23:50 Εκκενώνεται πλήρως η προσφυγική δομή Μαλακάσας

Το σύνολο των διαμενόντων στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας αναμένεται να μεταφερθεί στη δομή της Ριτσώνας, καθώς και σε άλλες δομές της επικράτειας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη έχει μετακινηθεί η πλειοψηφία των διαμενόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα ολοκληρώνεται η εκκένωση της παλαιάς δομής της Μαλακάσας και θα ακολουθήσει η εκκένωση και της νέας. Στη μεταφορά συμμετέχουν περίπου 20 λεωφορεία και προσωπικό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

23:32 Μήνυμα 112 σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Ταξιάρχες, Άγιο Γεώργιο, Πουρίθι

Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Ταξιάρχες, Άγ. Γεώργιο, Πουρίθι να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού, να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Ταξιάρχες, ‘Αγ. Γεώργιο, Πουρίθι κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Το μήνυμα εστάλη καθώς ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές εστίες φωτιάς από την απέναντι πλευρά της εθνικής οδού, στο ύψος των Αφιδνών προς Άγιο Στέφανο και Καπανδρίτη. Συμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, αλλά γίνεται μάχη προκειμένου να ελεγχθούν οι εστίες πριν πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

23:00 Φωτογραφία από κατοίκους και κτηνοτρόφους της περιοχής που φεύγουν από τις ιδιοκτησίες τους

Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη, Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021. Στιγμιότυπο από τις Αφίδνες.

23:25 Σε σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας ο Μητσοτάκης

23:00 ΑΔΜΗΕ: Προς ώρας, απομακρύνεται το σενάριο των κυλιόμενων διακοπών ρεύματος.

22:58 Το μέτωπο της φωτιάς από τον Άγιο Στέφανο

22:43 ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Καταργούνται μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια Αθήνα-Χαλκίδα- Αθήνα

Λόγω της διακοπής κυκλοφορίας στο σιδηροδρομικό τμήμα Αθήνα-Οινόη, τα δρομολόγια 52 και 884, αύριο 6 Αυγούστου, θα εκτελεστούν με λεωφορεία από Αθήνα έως Οινόη και από την Οινόη με τραίνο, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Επίσης, καταργούνται μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια στο τμήμα Αθήνα-Χαλκίδα- Αθήνα, σύμφωνα με ίδια ανακοίνωση.

22:25 Για δύο εθελοντές πυροσβέστες που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωση και η μεταφορά τους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

22:14 Η φωτιά μπήκε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

22:06 Μεγάλη ανησυχία μην ξεφύγει η φωτιά προς Καπανδρίτι και Άγιο Στέφανο.

22:00 Η φωτιά ξαναπέρασε την Εθνική Οδό από το ρεύμα καθόδου.

21:55 Πυροσβέστης τραυματίστηκε την ώρα του καθήκοντος στις Αφίδνες και μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο.

21:47 Τείχος προστασίας από την πυροσβεστική στην Εθνική οδό.

Αποκαρδιωτική η εικόνα από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, καθώς η φωτιά διέσχισε όλο το οδόστρωμα, κατά πλάτος των δύο ρευμάτων. Στο σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν προκειμένου να μην επεκταθούν οι φλόγες.

21:28 Εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση στις Αφίδνες

21:05 ‘Έκτακτη εφημέρευση Νοσοκομείων 

Λόγω της αυξημένων κλήσεων στο ΕΚΑΒ για περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε εντολή ενεργοποίησης – έκτακτης εφημέρευσης του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο».

Για τα περιστατικά εγκαυμάτων δόθηκε εντολή ενεργοποίησης – έκτακτης εφημέρευσης της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής – Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου ΚΑΤ

Στις περιοχές της πυρκαγιάς βρίσκονται 2 μηχανές άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ, 1 Κινητή Ιατρική Μονάδα και 7 ασθενοφόρα.

Στην Αττική εφημερεύουν τα Νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Ερυθρός», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο».

21:00 Διάγγελμα Μητσοτάκη. Δείτε το ΕΔΩ.

Ανέφερε πως η προτεραιότητα μας είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. «Ακολουθεί η προφύλαξη των περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος και των κρίσιμων υποδομών. Δυστυχώς, στις συνθήκες αυτές, η ταυτόχρονη επίτευξη όλων αυτών των στόχων είναι απλά ανέφικτη» πρόσθεσε.

20:39 Άλλοι δύο εγκαυματίες διακομίστηκαν στο ΚΑΤ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, συνολικά 5. Όλοι φέρουν ελαφρά εγκαύματα.

20:30 Πύρινες «γλώσσες» πέρασαν την εθνική οδό, ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να τις θέσουν υπό έλεγχο

20:27 ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Διακοπή κυκλοφορία στο τμήμα Οινόη – Αθήνα

20:25 Τρεις τραυματίες από την περιοχή της Δροσοπηγής έχουν διακομιστεί με εγκαύματα στο ΚΑΤ.

Δείτε επίσης: Φωτιά – Κρυονέρι: Τρεις τραυματίες με εγκαύματα στο ΚΑΤ

20:06 Καίγονται σπίτια στις Αφίδνες

20:00 Σύμφωνα με πληροφορίες οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών και κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό.

19:49 Κυριάκος Μητσοτάκης και Λίνα Μενδώνη έκαναν αυτοψία στο Τατόι. 

Αυτοψία στο Τατόι πραγματοποίησαν νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδεία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, μετά την αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βόρεια Αττική. Ο πρωθυπουργός και η υπουργός επέστρεψαν από την Αρχαία Ολυμπία, όπου επίσης εξελίσσονται πύρινα μέτωπα.

19:45 Σταδιακή προληπτική εκκένωση ευπαθών ομάδων από τη δομή αιτούντων άσυλο της Μαλακάσας

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με οδηγίες του συντονιστικού κέντρου της Πολιτικής Προστασίας, προχωρά στην προληπτική εκκένωση ευπαθών ομάδων από τη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο της Μαλακάσας. Οι εν λόγω διαμένοντες θα μεταφερθούν σε άλλες δομές φιλοξενίας.

19:28  Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας από τον κόμβο Καλυφτάκη μέχρι τον κόμβο Οινοφύτων

«Η Νέα Οδός ενημερώνει πως λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και έπειτα από εντολή της τροχαίας, πραγματοποιείται ολική διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων.

Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Καλυφτάκη, ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Οινοφύτων.

Στον πλευρικό σταθμό διοδίων Οινοφύτων έχει τεθεί σε εφαρμογή αναστολή είσπραξης διοδίων τελών.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της τροχαίας».

19:06 Νέο μήνυμα για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας 

18:50 Εντολή εκκένωσης των Αφιδνών του Κρυονερίου και του Κοκκινόβραχου

 

18:58 Ο πρωθυπουργός πήγε στο μέτωπο της φωτιάς στην Βαρυμπόμπη. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο μέτωπο των πυρκαγιών στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και στη συνέχεια στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι όπου ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας.

18:48 Προειδοποίηση για πιθανές διακοπές ρεύματος στην Αθήνα εξέδωσε ΑΔΜΗΕ λόγω βλάβης εξαιτίας της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη.

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή βόρεια του Κρυονερίου έχει θέσει εκτός λειτουργίας δύο κρίσιμα κυκλώματα που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στέφανου, μια από τις σημαντικότερες υποδομές Υπερυψηλής Τάσης στην Αττική. Η σοβαρότητα της επίπτωσης στο Σύστημα εξαρτάται άμεσα από την κατεύθυνση που θα λάβει η πυρκαγιά το αμέσως επόμενο διάστημα.

18:45 Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση από το OPEN για την εξέλιξη της καταστροφικής φωτιάς:

18:40 Η χαρτογράφηση της φωτιάς

Όπως έγινε γνωστό από την Δροσοπηγή, η πυρκαγιά έχει ένα πολύ μεγάλο μέτωπο που εκτείνεται στο τρίγωνο από τον οικισμό Δροσοπηγή, τα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου και το Κατσιμίδι, βόρεια του Κρυονερίου. Οι φλόγες δεν έχουν φτάσει ακόμη στο Κατσιμίδι αλλά κατευθύνονται σε αυτό.

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής εστιάζονται στο να σταματήσουν την πορεία της φωτιάς καθώς αν περάσει την κορυφογραμμή θα κινδυνεύσει άμεσα η Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Η πυρκαγιά έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση δάσους στην παραπάνω περιοχή, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της πολύ μεγάλης φλόγας δημιουργούνται τοπικά ριπές αέρα που επιταχύνουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Από την άλλη πλευρά, η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια της Δροσοπηγής, όπου και εκεί είναι σε πλήρη εξέλιξη.

18:28 Η φωτιά μπήκε μέσα στη Δροσοπηγή και καίει σπίτια του οικισμού

18:09 Κόβουν δέντρα για να ανακόψουν τη φωτιά

Σε εφιάλτη εξελίσσεται η κατάσταση από το μέτωπο της πυρκαγιάς που κατευθύνεται προς τη Δροσοπηγή και την Ιπποκράτειο Πολιτεία μετά την αναζωπύρωση που σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στην πυρκαγιά της Αττικής.

Η φωτιά έχει πλησιάσει τα σπίτια όπου συνεργεία κόβουν τα δέντρα και προσπαθούν να φτιάξουν ζώνες για να προστατέψουν την κατοικημένη περιοχή.

Αστυνομικοί διώχνουν όσους δεν έχουν φύγει ακόμη, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι πλέον πολύ μεγάλη κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

17:50 Θέμα λεπτών η εκκένωση του Κρυονερίου.

Όπως ανέφερε  ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είναι θέμα λεπτών να διαταχθεί η εκκένωση και του Κρυονερίου. Ο Δήμος Διονύσου έστειλε ήδη μήνυμα στους κατοίκους Κρυονερίου για προληπτική εκκένωση.

«Παρακαλούνται οι κάτοικοι να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους με τάξη και ψυχραιμία. Απευθύνουμε έκκληση να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων από άσκοπες μετακινήσεις οχημάτων.»

17:45 Μια τραγική εικόνα από ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Η φωτιά φαίνεται να καίει ανεξέλεγκτα.

17:26 Σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώνουν τα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι το κτήμα

17:19 Νέο μήνυμα για εκκένωσης της Δροσοπηγής

Νέο μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στη Δροσοπηγή να εκκενώσουν τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας καθώς η πυρκαγιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

16:54 Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και κυρίως τα εναέρια μέσα. Εκτός ελέγχου μέχρι στιγμής.

Παράλληλα από την αστυνομία έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους που οδηγούν προς Βαρυμπόμπη και στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Πρόκειται για το μέτωπο κοντά στα πρώην βασιλικά κτήματα, εξαιτίας του οποίου εκκενώθηκαν η Ιπποκράτειος Πολιτεία και η Δροσοπηγή.

Αυτή την ώρα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, επιχειρούν εννέα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, καθώς και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Από την Αστυνομία διακόπηκε η κυκλοφορία προς την Βαρυμπόμπη, στους εξής δρόμους:

  •  Κόμβο Βαρυμπόμπης- Ερυθραίας
  •  Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (ταβέρνα Χάνι)
  •  Τατοΐου από την Λ. Κύμης
  •  Λεωφόρο Κρυονερίου από την συμβολή μες την Ανοίξεως
  •  Ιπποκράτους από την συμβολή με την οδό Αριστογείτονος
  •  Ε.Ο. Μαλακάσας Ωρωπού από την συμβολή με την οδό Καβάφη
  •  Πάρνηθος από την συμβολή με την οδό Αγίας Τριάδος
  •  Δροσοπηγής από το ύψος της εθνική οδού Αθηνών- Λαμίας
  •  Τατοΐου από την οδό Ερυθραίας
  •  Μουσών από την οδό Ορφέως
  •  Τατοΐου από το ύψος της νότιας πύλης του αεροδρομίου
  •  Τατοΐου από το ύψος του Ιερού Ναού Αποστόλου Πέτρου και Παύλου
  •  Λεωφόρο Κρυονερίου από Λεύκης
  •  ΕΟ Μαλακάσας -Σκάλας Ωρωπού από την οδό Ανεξαρτησίας
  •  Ανισόπεδο κόμβο Κρυονερίου- οδό Μακεδονίας
  •  Ανισόπεδο κόμβο Κρυονερίου, οδό Τυρταίας
  •  Αγίου Μερκουρίου από την οδό Αγίας Τριάδος
  •  Ανώνυμη Οδό από την περιοχή Σφενδάλη προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.

16:48 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο μέτωπο των πυρκαγιών στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

16:40 Οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια της Δροσοπηγής

Αυτή την ώρα στη Δροσοπηγή απομακρύνονται οι κάτοικοι καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια.

16:20 Η φωτιά έφτασε μέσα στο βασιλικό κτήμα

Η νέα πυρκαγιά που ξέσπασε στους πρόποδες της Πάρνηθας, έχει φτάσει στο πρώην Βασιλικό Κτήμα του Τατοΐου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός.

«Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, εξαπλώνεται συνεχώς, κινείται βορειοδυτικά έχει φτάσει μέσα στα βασιλικό κτήμα του Τατοΐου και όπως με ενημερώνουν από την πυροσβεστική βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στα κοντέινερ που είχαν τοποθετηθεί για να αποθηκευτούν τα αντικείμενα των ανακτόρων και κινείται με κατεύθυνση προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Ο Θεός να βάλει το χέρι του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρεττός.

Αν και όπως είπε, στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα (ελικόπτερα και καναντέρ), πρέπει οι δυνάμεις να ενισχυθούν περαιτέρω.

16:00 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στα κάτωθι σημεία:

1. Λ. Κύμης από οδό ορτανσίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.
2. Κόμβος Βαρυμπόμπης – Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.
3. Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (ταβέρνα Το Χάνι) στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.
4. Τατοΐου από την Λ. Κύμης στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.
5. Λεωφόρος Κρυονερίου από την συμβολή της με την οδό ανοίξεως στο ρεύμα προς νεκροταφείο.
6. Ιπποκράτους από την συμβολή της με την οδό Αριστογείτονος.
7. Ε.Ο. Μαλακάσας σκάλας Ωρωπού από την συμβολή της με την οδό Καβάφη.
8. Πάρνηθος από την συμβολή της με την οδό Αγίας Τριάδος.
9. Δροσοπηγής από το ύψος της Ν. Ε. Ο. Αθηνών- Λαμίας στο ρεύμα προς Δροσοπηγή.
10. Τατοΐου από την συμβολή της με την οδό Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/dimarxos-axarnon-skai-se-apostasi-anapnois-apo-ta-vasilika-anaktora-i-pyrkagia
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

14:30 Εκκενώνονται Ιπποκράτειος Πολιτεία και Δροσοπηγή

Η πιο σημαντική σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, είναι προς το Ολυμπιακό χωριό γι αυτό και εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής.

Σύμφωνα με το μήνυμα οι κάτοικοι από την Ιπποκράτειο Πολιτεία πρέπει να κατευθυνθούν προς εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και από Δροσοπηγή προς Αφίδνες και Ωρωπό. Ακολούθησε δεύτερο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους του Κρυονερίου να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους. Η δεύτερη αναζωπύρωση είναι μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα και η τρίτη στο ρέμα της Χελιδονούς κοντά στις Αδάνες.

Και οι τρεις καίνε κομμάτια του δάσους που είχαν γλιτώσει μέχρι στιγμής.

Στις Αδάμες επιχειρούν έως στιγμής επίγειες δυνάμεις, πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος, ενώ στο Κρυονέρι δύο ελικόπτερα και ένα πυροσβεστικό όχημα. Οι φλόγες κατευθύνονται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή.

 

«Ο κόσμος έχει αρχίσει να απομακρύνεται σιγά – σιγά» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ωροπού Γιώργος Γιασημάκης. «Πρόκειται για 607 σπίτια γύρω στους 1000 κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία», πρόσθεσε.

Παράλληλα εστάλη μήνυμα στους κατοίκους Κρυονερίου «να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού» τους και να παραμείνουν σε ετοιμότητα ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών.

Πηγές της Πυροσβεστικής δήλωναν νωρίτερα στον ΣΚΑΪ πως γύρω από το κομμάτι της αναζωπύρωσης υπάρχουν καμένες εκτάσεις και εκτιμούσαν πως δεν μπορεί να επεκταθεί.

Οι δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή θα αποκλειστούν για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πυροσβεστικών οχημάτων.  Στο σημείο υπάρχουν πολλά οχήματα της Πυροσβεστικής και υδροφόρες.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter