«Φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ από διαφωνίες για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ από διαφωνίες για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών
EUROKINISSI

Καταγράφηκαν, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ της 26ης Ιανουαρίου 2024, οι διαφωνίες περίπου έξι βουλευτών σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών. Οπως όλα δείχνουν, οι διαφωνούντες θα δηλώσουν με αποχή τη διαφοροποίησή τους στην ολομέλεια της Βουλής, όταν το σχέδιο νόμου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο κατατεθεί. Ομως, μένει να φανεί πώς θα κινηθούν όσοι εμφανίζονται κάθετα αρνητικοί, όπως οι βουλευτές Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Σταύρος Μιχαηλίδης και, σύμφωνα με πληροφορίες, και Ανδρέας Πουλάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση έλειπε ο βουλευτής Απόστολος Πάνας, ο οποίος έχει εκφράσει τον προβληματισμό του για σημεία του νομοσχεδίου. Ο Απόστολος Πάνας, που δεν είναι αρνητικός εκ προοιμίου, θέτει ως σημαντικά ζητήματα, το θέμα της επιστημονικής τεκμηρίωσης, το θέμα των κοινωνικών δομών/υπηρεσιών και οι μετά την ψήφιση συνέπειες όσον αφορά το ενδεχόμενο, μέσω δικαστικής προσφυγής, να ανοίξει ο δρόμος για την παρένθετη κύηση.

Η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι της Παρασκευής (26.1.2024) και θα επαναληφθεί την ερχόμενη Τρίτη 30 Ιανουαρίους 2024. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης που άκουσε τις ενστάσεις ορισμένων βουλευτών για το κυβερνητικό νομοσχέδιο σχετικά με τον πολιτικό γάμο, έχει διατυπώσει τη θέση του υπέρ του νομοσχεδίου επί της Αρχής, στο πλαίσιο των αξιακών ζητημάτων για τα ανθρώπινα δικαιώματα που προβάλλει από χρόνια το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενώ ήδη έχει δημοσίως δεσμευθεί ότι δεν θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter