Φωτίου προς Στυλιανίδη: Ο άστεγος που πέθανε στη Θεσσαλονίκη δεν μετράει ως νεκρός από την κακοκαιρία;

Φωτίου προς Στυλιανίδη: Ο άστεγος που πέθανε στη Θεσσαλονίκη δεν μετράει ως νεκρός από την κακοκαιρία;

«Ξαναφέρατε την ενεργειακή φτώχεια που μας παραδώσατε το 2015 με νεκρούς από κομμένα ρεύματα, μόνο που μέσα σ ένα χρόνο, το 2021, ξεπεράσατε την περίοδο 2012-15 με 84 νεκρούς περίπου», τόνισε κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η Θεανώ Φωτίου.

Απαντώντας δε στον. Χρ. Στυλιανίδη ότι δεν υπήρξε νεκρός από την κακοκαιρία είπε:

«Το πρόχειρο τζάκετ του κ. Μητσοτάκη και οι κουβέρτες της κ. Μιχαηλίδου δεν απέτρεψαν το θάνατο του άστεγου από τον χιονιά την Τρίτη το μεσημέρι μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από υποθερμία. Ο κ. Στυλιανίδης είπε χθες ότι εάν υπάρχει έστω κι ένας νεκρός από την κακοκαιρία, θα παραιτηθεί. Αλλά ο άστεγος που πέθανε από υποθερμία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν μετράει ως νεκρός κατά τον κ. Μητσοτάκη.»

Και κατέληξε η Θ. Φωτίου:

«Οξύνατε μέσα σε δυόμιση χρόνια τη στεγαστική κρίση που φωτοχοποιεί εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και τα οδηγεί σε νέα ανθρωπιστική κρίση. Στην Ευρώπη ο πληθυσμός που ήταν σε στεγαστική κρίση το 2019 ήταν 9,9% ενώ στην Ελλάδα 32,6% (eurostat 2019) το υψηλότερο στην Ευρώπη. Σήμερα αυτό το ποσοστό εκτιμάται ότι έχει ανέλθει στο 40% δηλαδή σε σύνολο 4,1 εκατομ. νοικοκυριών δεν τα βγάζει πέρα το 1,7 εκατ. Και θα φτάσετε τα μεσαία και τα αδύνατα στρώματα να μην μπορούν να αγοράσουν ούτε τα βασικά αγαθά.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter