Φωτογραφία δορυφόρου: Πάνω από 6.000.000 στρέμματα θαμμένα στο χιόνι σε Αττική – Βοιωτία – Φθιώτιδα

Φωτογραφία δορυφόρου: Πάνω από 6.000.000 στρέμματα θαμμένα στο χιόνι σε Αττική – Βοιωτία – Φθιώτιδα
Φωτογραφία: Twitter

Οι ανέφελες συνθήκες που επικράτησαν την Τετάρτη 26/01 στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας έδωσαν τη δυνατότητα στους περιβαλλοντικούς δορυφόρους να καταγράψουν με ικανοποιητική ακρίβεια τις καλυμμένες με χιόνι εκτάσεις σε Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα.

Στην εικόνα που ακολουθεί και ελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης 26/01 από το όργανο MODIS του Αμερικανικού περιβαλλοντικού δορυφόρου Aqua φαίνονται με έντονες γαλάζιες αποχρώσεις οι χιονοκαλυμμένες περιοχές ενώ λευκά εμφανίζονται τα νέφη. Όπως υπολογίστηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, η επιφάνεια των χιονοκαλυμμένων περιοχών το μεσημέρι της Τετάρτης 26/01 ξεπερνά τα 6.000.000 στρέμματα.

44 μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΑΑ/Meteo.gr κατέγραψαν θερμοκρασίες κάτω από -10 °C

Πολύ χαμηλές αρνητικές θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 26/01 στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, με τη χαμηλότερη τιμή να καταγράφεται στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας με -18.1 °C.

Χαρακτηριστικό είναι ότι 288 μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr κατέγραψαν αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες, εκ των οποίων 44 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες < -10 °C.

Στον παρακάτω χάρτη, με χρωματική κλίμακα παρουσιάζονται οι ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 26/01/2022, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, καθώς και οι τιμές από οκτώ επιλεγμένες περιοχές.

Χάρτης. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες της Τετάρτης 26/01/2022, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, καθώς και οι τιμές από οκτώ επιλεγμένες περιοχές.

Πηγή: meteo.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter