Φωτογράφος κέρδισε με αληθινή φωτογραφία έναν διαγωνισμό για εικόνες τεχνητής νοημοσύνης

Φωτογράφος κέρδισε με αληθινή φωτογραφία έναν διαγωνισμό για εικόνες τεχνητής νοημοσύνης

Ενας φωτογράφος, με πρόθεση να υπερασπιστεί τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με ανθρώπινο μάτι, έδωσε αγώνα με αντιπάλους που χρησιμοποιούσαν τεχνητή νοημοσύνη και κέρδισε!

Ο Μάιλς Αστράι ανέτρεψε την ιδέα των τεχνητά δημιουργημένων εικόνων που εμπλέκονται στα βραβεία ανθρώπινης φωτογραφίας, υποβάλλοντας τη δική του ανθρωπογενή εικόνα, το Flamingone, στην κατηγορία AI σε έναν διάσημο διαγωνισμό, γράφει ο Guardian.

Η εντυπωσιακή εικόνα, μια σφαίρα από ροζ φτερά που στέκεται πάνω από δύο πόδια με πόμο, έπεισε μια ομάδα κριτών να του απονείμει την τρίτη θέση στην κατηγορία AI.

Ο Αστράι, 38 ετών, λέει ότι είχε κίνητρο να παραβιάσει τους κανόνες μετά από μια σειρά εικόνων, που δημιουργήθηκαν από AI, που κέρδισαν συμβατικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας. «Μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορούσα να ανατρέψω αυτήν την ιστορία με τον τρόπο που μόνο ένας άνθρωπος θα μπορούσε».

«Φυσικά, διάλεξα εσκεμμένα μια εικόνα που είναι τόσο σουρεαλιστική, σε σημείο απίστευτο, που θα μπορούσε εύκολα να αποδοθεί στην τεχνητή νοημοσύνη που παίζει».

Αφότου έγινε σαφής η έλλειψη συμμετοχής της τεχνητής νοημοσύνης στην εικόνα, από τον Αστράι αφαιρέθηκε από το βραβείο του.

Διαβάστε επίσης:

Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα δώσει επώδυνη απάντηση, αν η Δύση πάρει τα έσοδα από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Ιορδανία: Στη φυλακή δημοσιογράφος που αποκάλυψε αποστολή αγαθών από το Αμμάν στο Ισραήλ

Ισπανία – Τουρκία: Συμφωνία για συμπαραγωγή νέου αεροπλανοφόρου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter