Φόβοι για παγκόσμια ύφεση: Πτώση για το πετρέλαιο όσο το φυσικό αέριο εκτινάσσεται

Φόβοι για παγκόσμια ύφεση: Πτώση για το πετρέλαιο όσο το φυσικό αέριο εκτινάσσεται

Πτώση πάνω από 5% κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, την ίδια στιγμή που οι αγορές ανησυχούν ότι μια ισχυρή άνοδος των επιτοκίων με στόχο να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός μπορεί να επιφέρει ύφεση.

Ειδικότερα, γύρω στις 10:20 (ώρα Ελλάδας), το βαρέλι του Μπρεντ έχανε 5,2%, στα 108,62 δολάρια, ενώ το WTΙ κατέγραφε πτώση κατά 5,6%, στα 103,31 δολάρια. Την ίδια ώρα, ανοδικά κινούνται τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς ανεβαίνουν 5,319% στα 124 ευρώ η μεγαβατώρα.

Η κατάσταση αυτή τροφοδοτεί τους φόβους ότι η παγκόσμια οικονομία μπορεί να κατευθύνεται προς μια ύφεση, πράγμα που προκάλεσε την πτώση των τιμών του αργού.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές μετά τις πληροφορίες ότι η Σαουδική Αραβία είναι διατεθειμένη να αυξήσει την παραγωγή

Τα βλέμματα στρέφονται πλέον στη διήμερη ακρόαση, αυτή την εβδομάδα στο αμερικανικό Κογκρέσο, του επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ, που θα μπορούσε να δώσει μια ιδέα για τα σχέδια των αρχών για την καταπολέμηση της αύξησης των τιμών.

Πάντως η Goldman Sachs δήλωσε πως προβλέπει ότι οι τιμές του μαύρου χρυσού θα πάρουν και πάλι ανοδική πορεία. «Με τη ζήτηση για βασικά προϊόντα να υπερβαίνει την προσφορά, ένταση εξακολουθεί να επικρατεί στις αγορές, παρόλο που οι ρυθμοί ανάπτυξης επιβραδύνονται», αναφέρει o τραπεζικός κολοσσός σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Οι επενδυτές οφείλουν να θυμούνται ότι οι επιβραδύνσεις που προκαλούνται από τη Fed δεν αποτελούν παρά μια βραχυπρόθεσμη άμβλυνση του συμπτώματος, του πληθωρισμού, και όχι ένα φάρμακο για το πρόβλημα, την υποεπένδυση».

Πηγή: Βloomberg, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter