Φόβοι Μητσοτάκη για το μέλλον της κυβέρνησης από τη λαϊκή οργή που βάφτισε «λαϊκισμό»

Φόβοι Μητσοτάκη για το μέλλον της κυβέρνησης από τη λαϊκή οργή που βάφτισε «λαϊκισμό»

Tην αγωνία του για το μέλλον της κυβέρνησής του εξέφρασε έμμεσα ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στη συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Ματίας Κόρμαν, στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών.

Μπορεί το ελληνικό χρηματιστήριο ενέργειας να είναι έτσι οργανωμένο ώστε  η τιμή της ενέργειας να μην καθορίζεται από το μείγμα των πηγών που συμμετέχουν στην παραγωγή της αλλά από την τιμή του ακριβότερου καυσίμου, δηλαδή σήμερα του φυσικού αερίου, αλλά ο Κ. Μητσοτάκης τώρα θυμήθηκε ότι πρέπει να αποσυνδεθεί η τιμή του φυσικού αερίου από την τιμή του ηλεκτρισμού και είπε ότι χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή απάντηση λέγοντας ότι προσδοκά να υπάρξει απόφαση τον Μάιο.

«Αν αυτό δεν συμβεί, θα ξοδέψουμε ως κράτη πόρους για να συγκρατήσουμε τις τιμές» είπε. «Αν δεν δράσουμε, θα αφήσουμε χώρο στις δυνάμεις του λαϊκισμού. Δεν πρέπει να χάσουμε για οικονομικούς λόγους την υποστήριξη των πληθυσμών μας», υποστήριξε χαρακτηριστικά. καθώς και στην χώρα μας εντείνεται η λαικη δυσαρέσκεια.

Τα περί μεγάλης και ισχυρής ανάπτυξης πλέον έμειναν στο παρελθόν. «Βγήκαμε από την πανδημία και ελπίζαμε ότι θα συνεχίζονταν η μεγάλη ανάπτυξη. Κανείς δεν περίμενε πόλεμο στην Ευρώπη. Είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρξουν μεγάλες επιπλοκές στην παγκόσμια οικονομία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter