Φόβοι στην Κυβέρνηση για άτυπη ρεβάνς Τσαβούσογλου

Φόβοι στην Κυβέρνηση για άτυπη ρεβάνς Τσαβούσογλου
Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας σε προηγούμενη συνάντησή τους

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στο ΥΠΕΞ και στο Μαξίμου η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα.

Κι αυτό διότι αναζητούνται οι προθέσεις των Τούρκων μετά το επεισόδιο on camera Δένδια – Τσαβούσογλου. Αν δηλαδή ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα επιδιώξει να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για όσα είπε εκτός πρωτοκόλλου ο Ν. Δένδιας.

Ο προβληματισμός της Ελληνικής πλευράς εντείνεται και από το γεγονός ότι ο κ. Τσαβούσογλου επέλεξε να μεταβεί την Κυριακή (πριν δηλαδή τις συναντήσεις του στην Αθήνα) στη Θράκη την ώρα που η Τουρκία δείχνει προθέσεις εκμετάλλευσης των ομόθρησκών της Ελλήνων στην περιοχή.

Μάλιστα σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες στον κ. Τσαβούσογλου είχε προταθεί ευγενικά να επισκεφτεί τη Θράκη μετά την Αθήνα όπως γίνονταν μέχρι τώρα ενώ κάτι που όπως φαίνεται δεν έγινε δεκτό. Αντίστοιχα οι γειτονική χώρα απέρριψε και την πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου να γίνει στα Χανιά αντί στην Αθήνα και να ακολουθήσει τη Δευτέρα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού (ο οποίος θα βρίσκεται το ΣΚ στα Χανιά για το μνημόσυνο του πατέρα του) με τον Τούρκο ΥΠΕΞ. Πρόταση που και αυτή δεν έγινε δεκτή από την Άγκυρα.

Κατόπιν το τούτων οι Έλληνες διπλωμάτες φοβούνται ότι η πρόθεση της Τουρκίας είναι οι συναντήσεις του κ. Τσαβούσογλου να γίνουν με πλήρη επισημότητα στην Αθήνα και με βάση το αυστηρό πρωτόκολλο προκειμένου ο Τουρκός ΥΠΕΞ να πάρει μια άτυπη ρεβάνς από τον κ. Δένδια πιθανότατα με αιχμή τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη αφού την προηγούμενη ημέρα θα είχε προετοιμάσει το έδαφος. Το πώς θα αντιδράσει σε αυτήν την περίπτωση ο Έλληνας ΥΠΕΞ και η Ελληνική κυβέρνηση μένει να το δούμε.

Αριστοτελία Πελώνη για επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Θράκη: Η Ελλάδα δεν απαγορεύει τις ιδιωτικές επισκέψεις

Για την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Θράκη, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε: “Η επίσκεψη είναι ιδιωτική, η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα που δεν απαγορεύει τις ιδιωτικές επισκέψεις. Όπως και ο Έλληνας υπουργός μπορεί να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη ή την Σμύρνη. Εμείς δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε ή να φοβηθούμε για την μειονότητα που τα μέλη της απολαμβάνουν καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας”.

Για την Άρση απαγορεύσεων στην μετακίνηση των πολιτών μετά τις 12.30 και της μουσικής στα κέντρα εστίασης η κ. Πελώνη απάντησε: «αυτό που αναμένουμε με βάση την πτωτική τάση των κρουσμάτων είναι μία επαναβεβαίωση του οδικού χάρτη που έχει ανακοινωθεί. Η άρση των απαγορεύσεων στην κυκλοφορία και στην μουσική δεν είναι της παρούσης.

Σχολιάζοντας την χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είπε: «Θα συνιστούσα στον κ. Τσίπρα να είναι πιο προσεκτικός. Επί των ημερών του άρχισαν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Επιπλέον ο κ. Τσίπρας μίλησε για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης, ενώ ήταν ο ίδιος ζητούσε από την κυβέρνηση να σταματήσει να νομοθετεί και απειλούν με κινητοποιήσεις. Η ομιλία του δείχνει το στρατηγικό του αδιέξοδο και έγινε μόνο για να στηρίξει τον κ. Παππά”.

Για την «πειρατεία» στο αεροσκάφος της Ryanair από την κυβέρνηση της Λευκορωσίας και την ευρωπαική έρευνα είπε ότι «Η ελληνική κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί, η έρευνα για τις συνθήκες συνεχίζεται. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να επιβεβαιώνει σενάρια φαντασίας για το τι διημείφθη στο αεροσκάφος. Οι φήμες για βόμβα στο αεροσκάφος από την Αθήνα είναι ανυπόστατες.

Για το πιστοποιητικό covid η κ. Πελώνη είπε ότι θα εφαρμοστεί άμεσα.

Σε ερώτηση τέλος για τα πρωτόκολλα συνεργασίας με την Βόρειο Μακεδονία σε εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, και πότε θα τα φέρει η κυβέρνηση, και εάν θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, η κ. Πελώνη απάντησε: «Η κυβέρνηση έχει πυκνό νομοθετικό έργο, η κύρωση των πρωτοκόλλων θα προσαρμοστεί στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, τα υπόλοιπα στην ώρα τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter