Φόβος και απόλυτη διαστροφή της πραγματικότητας: Η κυβέρνηση ήταν ο στόχος των λογισμικών λέει ο Οικονόμου

Φόβος και απόλυτη διαστροφή της πραγματικότητας: Η κυβέρνηση ήταν ο στόχος των λογισμικών λέει ο Οικονόμου

Σε απόλυτο πανικό φαίνεται ότι βρίσκεται η κυβέρνηση -για μία ακόμη μέρα- καθώς οι αποκαλύψεις στο σκάνδαλο παρακολουθήσεων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. O Γιάννης Οικονόμου επιτέθηκε για μία ακόμα φορά στις δημοσιογραφικές πληροφορίες και τις αποκαλύψεις, κάνοντας λόγο για «υλικό που είναι πολύ χρήσιμο για τη συγγραφή μυθιστορημάτων κατασκοπείας…αλλά εντελώς ακατάλληλο για την διερεύνηση των πτυχών της υπόθεσης». Πριν λίγες ημέρες ήταν που ο ίδιος -σύμφωνα με την προσφιλή του τακτική- ζητούσε διερεύνηση των αποκαλύψεων του Documento από τις δικαστικές αρχές και ταυτόχρονα προσπαθούσε να μειώσει την αξία τους λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μια γνωστή συνταγή για το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε στα ίδια σχόλια που έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα για την πρώτη λίστα ονομάτων του Documento και φυσικά δεν απάντησε ούτε τότε επί της ουσίας ούτε και σήμερα. Αντίθετα, μίλησε πάλι για συκοφαντικούς ισχυρισμούς και επανέλαβε «τη βουληση της κυβέρνησης για πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων», χωρίς ωστόσο να σχολιάσει πως οι κοριοί κρυφάκουγαν από το Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο έως στελέχη της ΕΥΠ και φίλες της Μαρέβας -όπως αποκαλύπτει σήμερα το Documento.

Άξιο σημασίας είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προτιμά να εμφανίζει την κυβέρνηση ως θύμα των υποκλοπών λόγοντας ότι «με βάση τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση φαίνεται να υπήρξε ο βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά αυτά», ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται στις δημοσιογραφικές πληροφορίες μόνο αναφερόμενος στον Κ. Βαξεβάνη. Οι χθεσινές αποκαλύψεις από δημοσιογράφους της Εφημερίδας των Συντακτών, των Reporters United, και της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» η οποία επιβεβαίωσε και την παρακολούθηση Δένδια, φαίνεται ότι δεν είναι άξιες σχολιασμού από το Μαξίμου.

«Η διερεύνηση της λειτουργίας λογισμικών παρακολούθησης στην ελληνική επικράτεια, σε κάθε της πτυχή και έκφανση, έχει ήδη ξεκινήσει από την ελληνική Δικαιοσύνη, με τη συνδρομή των δημοσίων αρχών. Παράλληλα, η κυβέρνηση δρομολογεί νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση του ζητήματος, έχοντας ξεκαθαρίσει εξαρχής την αδιαπραγμάτευτη βούλησή της για την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων και την απηνή τιμωρία τόσο των εμπλεκομένων όσο και των διασπορέων ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, στο οποίο αποκαλύπτεται δεύτερη λίστα ονομάτων στο σκάνδαλο παρακολουθήσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Η τροφοδότηση της κοινής γνώμης με πληθώρα δημοσιευμάτων και μάλιστα σε δοσεις, τα οποία στηρίζονται σε ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς και ευφάνταστες αφηγήσεις, δίχως κανένα ουσιαστικό στοιχείο, συσκοτίζει και δεν διαφωτίζει. Ιδίως όταν πρώτη ύλη αυτών των δημοσιευμάτων είναι υλικό που διοχετεύεται από άγνωστες αδιαφανείς πηγές. Υλικό που είναι πολύ χρήσιμο για τη συγγραφή μυθιστορημάτων κατασκοπείας, στα οποία εσχάτως εξειδικεύεται ο κ. Βαξεβάνης, αλλά εντελώς ακατάλληλο για την διερεύνηση των πτυχών της υπόθεσης. Εξάλλου, είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα φέρονται να παρακολουθούνται ελάχιστα στελέχη της αντιπολίτευσης. Με βάση τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση φαίνεται να υπήρξε ο βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά αυτά. Η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα με απόλυτη θεσμικότητα και σοβαρότητα, ώστε να λάμψει η αλήθεια, να διασφαλιστεί η ομαλότητα και να προστατευθούν τα εθνικά συμφέροντα. Το σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης, μέσω τόνων πολιτικά τοξικής λάσπης, στο οποίο επενδύει ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγει από το πολιτικό τέλμα, πέφτει στο κενό για άλλη μια φορά. Εξάλλου, με την λάσπη πρώτα λερώνονται όσοι την πιάνουν στα χέρια τους για να την εκτοξεύσουν».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter