«Φουντώνει» ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας: Δεν διαπραγματευόμαστε με «πειρατές» λέει το Πεκίνο

«Φουντώνει» ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας: Δεν διαπραγματευόμαστε με «πειρατές» λέει το Πεκίνο

Η Κίνα δεν θέλει εμπορικό πόλεμο με τιςΗΠΑ, αλλά δεν πρόκειται να αποδεχθεί να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις στις οποίες η μία πλευρά θα κάνει πειρατεία και θα επιβάλλει την εφαρμογή των απαιτήσεών της στην άλλη, διεμήνυσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου σήμερα.

Το Πεκίνο εναντιώνεται στις τακτικές εκφοβισμού των ΗΠΑ στο πεδίο του εμπορίου, τόνισε ο Γκάο Φενγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων δημοσιογράφων στο Πεκίνο. Πρόσθεσε ότι η κινεζική κυβέρνηση σκοπεύει να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις για τα ζητήματα που άπτονται του εμπορίου με δίκαιο τρόπο και τηρώντας τους κανονισμούς του ΠΟΕ.

Πάντως ο Γκάο πρόσθεσε πως η Κίνα δεν αποκλείει καμιά επιλογή όσον αφορά τα εμπορικά ζητήματα που εγείρουν οι ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι η λύση δεν είναι να κλείσουν οι πόρτες αλλά να ανοίξουν περισσότερο.

Οι τοποθετήσεις αυτές σημειώνονται εν μέσω των εκτιμήσεων ότι οι δασμοί που ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξήγγειλε ότι θα επιβληθούν από τις ΗΠΑ σε μια σειρά κινεζικών προϊόντων το προσεχές διάστημα ενδέχεται να μην τεθούν σε εφαρμογή πριν από τις αρχές του Ιουνίου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εξηγούσαν ότι περιμένουν πως η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, των προσφυγών διαφόρων πλευρών και της εξέτασης των πιθανών τροποποιήσεων των μέτρων θα δώσει χρόνο για να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και στο Πεκίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter