Φουρθιώτης: Πώς από καταγγέλλων της Στρατινάκη έγινε υμνητής της (video)

Φουρθιώτης: Πώς από καταγγέλλων της Στρατινάκη έγινε υμνητής της (video)

Ο Μένιος Φουρθιώτης μπορεί να σε βρίζει τη μια μέρα και την άλλη να σε λατρεύει. Από καταγγέλλων ενός προσώπου να γίνεται εν μια νυκτί ο μεγαλύτερος υμνητής του. Ένας από τους στόχους στους οποίους πρώτα πετούσε βελάκια και αργότερα ζωγράφιζε πάνω του καρδούλες είναι η Άννα Στρατινάκη.

Η τηλεοπτική περσόνα που έγινε γνωστή ως μάνατζερ Τζούλιας, είχε ξεκινήσει πόλεμο εναντίον της γενικής γραμματέα του υπουργείου Εργασίας και μέσα από εκπομπές του ζητούσε επιτακτικά την παραίτησή της και μάλιστα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Φυσικά ένας…. τύπος σαν τον Φουρθιώτη που αν δεν ήταν το Documento και οι αποκαλύψεις του για τη λίστα Πέτσα θα… πέτσωνε χιλιάδες ευρώ για ένα ανύπαρκτο blog και site, δεν ξυπνάει μια μέρα και επιλέγει τυχαία το πρόσωπο στο οποίο θα επιτεθεί. Κάτι έχει προηγηθεί. Κάτι που να εξηγεί το λόγο που πυροδότησε εξ αρχής την ανάγκη του παρουσιαστή trash εκπομπών να επιτεθεί στην Στρατινάκη και στο υπουργείο Εργασίας.

Και φυσικά, ένα άτομο σαν τον Φουρθιώτη έρχεται μετά από λίγο καιρό, στην προκειμένη περίπτωση λίγων μόλις εβδομάδων, να υμνεί και να αγιογραφεί το πρόσωπο του οποίου την παραίτηση ζητούσε επιτακτικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, η Άννα Στρατινάκη γνωστή από την επί μνημονίων στήριξή της στην Τρόικα, δέχτηκε να βγει ζωντανά στην εκπομπή του Φουρθιώτη σαν να μη… συνέβη τίποτα.

Τί ήταν όμως αυτό το τίποτα που φαίνεται να έκανε έξαλλο τον Φουρθιώτη και να ζητά το “κεφάλι” της Στρατινάκη από τον Βρούτση και τον Μητσοτάκη;

Στις 21 Ιανουαρίου του 2021 ρεπορτάζ που έκανε το γύρο του διαδικτύου ενέπλεκε τον Μένιο Φουρθιώτη σε μια τεράστια απάτη που φέρεται να πραγματοποίησε εκμεταλλευόμενος τα κενά στο Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Όπως σημείωνε το ρεπορτάζ, οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης αποκάλυψαν έπειτα από σχετική τους έρευνα, ότι ο Φουρθιώτης δήλωνε υπέρογκους μισθούς στο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας, προκειμένου να πληρωθεί ποσά «μαμούθ» από το Δημόσιο.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες αρχές ο Φουρθιώτης αμοιβόταν με 1.000 ευρώ μεικτά τον Μάιο του 2020 με σύμβαση εργασίας σε δύο εταιρείες παραγωγής. Εντελώς ξαφνικά εμφανίζεται λίγο πριν από το δεύτερο lockdown και εν μέσω πανδημίας να έχει αποδοχές της τάξης των 80.000 ευρώ, οι οποίες εκτοξεύτηκαν τελικά στις 340.000 ευρώ τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του προγράμματος επιδοτείται το 60% του μισού μισθού σε περίπτωση μείωσης ωραρίου 50%. Οπότε, στην προκειμένη περίπτωση η επιδότηση θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και τις 18.000 ευρώ ή και τις 24.000 ευρώ.

Σκάνδαλο στο οποίο αναφέρθηκε και ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του έπειτα από τη μήνυση που κατέθεσε ο Φουρθιώτης εναντίον του και σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη ζητώντας να συλληφθούν και οι δύο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε -σε μορφή ερώτησης- πως ο παρουσιαστής μπήκε στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» και πως πληρώθηκε από 60.000 ευρώ το μήνα, καθώς ψευδώς δήλωσε πως λάμβανε πολύ υψηλούς μισθούς.

Ο Παύλος Πολάκης επισήμανε πως οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας το Νοέμβριο του 2020 αντελήφθησαν την υπόθεση και κατόπιν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πέρασε διάταξη «κόβοντας» την δυνατότητα να δηλώνει κανείς τέτοια υψηλά ποσά.

Ο βουλευτής κατήγγειλε ακόμη πως ο Μένιος Φουρθιώτης είχε δηλώσει και άλλες 5-6 εικονικές εταιρείες με φίλους και κολλητούς του που έπαιρναν και αυτοί τα ίδια ποσά.

Λίγες ημέρες μετά, ο Φουρθιώτης από την εκπομπή του Αποδείξεις στο Epsilon TV, ξεκινάει να αποκαλεί μεταξύ άλλων ντροπή του υπουργείου Εργασίας την Στρατινάκη και να της ζητάει να υποβάλλει την παραίτησή της στον υπουργό αλλά και στον πρωθυπουργό.

Ο Φουρθιώτης που τη δεδομένη στιγμή παίζει το ρόλο του δημοσιογράφου που ελέγχει την εξουσία και τα δημόσια πρόσωπα, αιτιολογεί πως η επίθεση του στο πρόσωπο της Στρατινάκη προκύπτει από τους χειρισμούς της τελευταίας στο σκάνδαλο των voucher “σκόιλ ελικίκου” επί υπουργίας Βρούτση. Ο παρουσιαστής δεν διστάζει μάλιστα να χρησιμοποιήσει το όνομα του Documento και του Κώστα Βαξεβάνη επικαλούμενος τα δικά τους ρεπορτάζ για επιτεθεί στη γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας.

Στις 23 Ιανουαρίου του 2021, ο Φουρθιώτης, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, εξαπολύει την επίθεσή του. Αν και τα ελληνικά του είναι κάκιστα και πολλές φορές ακατάλυπτα, μπορεί κάποιος με λίγη προσοχή να διακρίνει κάτω από τον δήθεν δημοσιογραφικό μανδύα που φόρεσε, το μένος του… Μένιου.

Βρισκόμαστε θυμίζουμε δυο μόλις ημέρες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ο Μένιος Φουρθιώτης και για το οποίο ελέγχεται από το υπουργείο Εργασίας. Δηλαδή, την Άννα Στρατινάκη.

Ο Φουρθιώτης έστειλε μέχρι και ρεπόρτερ να στηθεί έξω από το σπίτι της Στρατινάκη στα Βόρεια Προάστια και να τραβάει πλάνα σε απευθείας σύνδεση. Το σπίτι αυτό ο παρουσιαστής το παρουσιάζει ως βίλα χολιγουντιανών διαστάσεων με τον ρεπόρτερ να λέει: “έχουν χαραμιστεί πολλά χρήματα και δεν ξέρουμε αν είναι χρήματα του ελληνικού λαού”. Φυσικά, ο παρουσιαστής ούτε τον διόρθωσε ούτε και τον διέκοψε.

Αντιθέτως, ο Φουρθιώτης επιτίθεται για έναν ακόμη λόγο στην Στρατινάκη. Θέλει να γίνουν πειθαρχικά και ΕΔΕ για παράβαση καθηκόντων αστυνομικών επειδή η ΕΛΑΣ έχει διαθέσει αστυνομικό για τη φύλαξη της γενικής γραμματέως Εργασίας αν και δεν είναι ούτε υπουργός, ούτε βουλευτής.

Δείτε το απόσπασμα:

Μένιος σε Στρατινάκη: Είστε κούκλα

Λίγες εβδομάδες μετά και συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου, η Στρατινάκη ο… ελεγκτής του Φουρθιώτη εμφανίζεται ζωντανά στην εκπομπή του στο Epsilon TV. Εκεί, ο Φουρθιώτης την εγκωμιάζει, την προβάλλει ως το καλύτερο χαρτί του υπουργείου Εργασίας και φτάνει στο σημείο να την χαρακτηρίσει και κούκλα!

Μέσα σε ένα λεπτό ο Φουρθιώτης, πάλι με τη χρήση κάκιστων ελληνικών, αναφέρει ότι οι σχέσεις τους έχουν αποκατασταθεί μετά από τα “αισχρά δημοσιεύματα του ντοκουμέντου (σ.σ εννοεί Documento) και της Αυγής” που είχε προβάλλει μέσω της εκπομπής του.

Απευθυνόμενος στην Στρατινάκη ισχυρίζεται πως αυτός και οι συνεργάτες του έκαναν δημοσιογραφική έρευνα και αποκάλυψαν τη “λάσπη τόσων ετών από αυτές τις εφημερίδες” και ανέδειξαν “τί πραγματικά κάνετε”.

“Και φυσικά με την παρουσία σας εδώ αποδεικνύεται ότι η αλήθεια δεν κρύβεται”, καταλήγει.

Ο ελεγχόμενος Φουρθιώτης, αφιερώνει δυο ημέρες μετά το ρεπορτάζ που τον εμπλέκει σε σκάνδαλο με μισθούς στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ δεκάδες λεπτά τηλεοπτικού χρόνου για να επιτεθεί στον ελεγκτή του, την Στρατινάκη.

Λίγες εβδομάδες μετά, ο ελεγχόμενος Φουρθιώτης αγιογραφεί τον ελεγκτή του (Στρατινάκη) μέσα από την ίδια εκπομπή που ζητούσε την παραίτησή του. Προς έκπληξη ο ελεγκτής (Στρατινάκη) δέχεται να βγει ζωντανά στην εκπομπή αυτού που ερευνούσε και να μην… αναφερθεί στα χίλια όσα της… έσερνε πριν λίγες ημέρες.

Δείτε από το 1:04:40 και μετά:

Και… έρχεται η έκδοση της εφημερίδας Αποκαλυπτικά. Σε όλα της τα φύλλα, μέχρι στιγμής, υπάρχουν αφιερώματα στο… έργο της Στρατινάκη στο υπουργείο Εργασίας. Η εφημερίδα του Φουρθιώτη την παρουσιάζει κάθε φορά ως τη “θηλυκή δύναμη του υπουργείου”.

Άραγε, ποιός μπορεί να είναι ο πραγματικός λόγος που σταμάτησε τις επιθέσεις ο τότε ελεγχόμενος Φουρθιώτης σε βάρος του ελεγκτή του (Στρατινάκη); Γιατί ξεκίνησε να την εγκωμιάζει σε κάθε φύλλο της εφημερίδας του;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter