“Φούσκα Ελπίδας” στα Γιάννενα

“Φούσκα Ελπίδας” στα Γιάννενα

Στο κέντρο Φιλοξενίας στον Κατσικά, στα Γιάννενα, ένα καλλιτεχνικό και τρυφερό γεγονός λαμβάνει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο.

Πρόσφυγες δημιουργούν την εκδήλωση με τίτλο «Φούσκες ελπίδας», μια ιδέα που πήραν από τα παιδιά στον καταυλισμό. « Είναι η φούσκα της ελπίδας. Η ιδέα ήρθε από τα παιδιά. Όταν παίζουν με την σαπουνάδα και κάνουν φούσκες χαίρονται όταν κάποια μεγαλώνει , έτσι λοιπόν, εμείς έχουμε μια ελπίδα που μεγαλώνει, ελπίζουμε να μην σβήσει και όσο μεγαλώνει, εμείς χαιρόμαστε σαν τα μικρά παιδιά. Έχουμε ελπίδα, ευχόμαστε να συνεχίσουμε».

Με αυτά τα λόγια, ο εκπρόσωπος της κοινότητας των Σύρων προσφύγων στον Κατσικά, μεταφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μήνυμα που στέλνουν, ενώ παράλληλα μιλάει και για την επιθυμία τους, να συστηθούν στα Γιάννενα που τους υποστηρίζουν περίπου 9 μήνες. Με αξιοπρέπεια και υπηρηφάνεια συνεχίζει: «Θέλαμε να βγάλουμε την ενέργεια που έχει συσσωρευτεί στις σκηνές, στη προσφυγιά, να δείξουμε πράγματα, να παρουσιάσουμε την ταυτότητα μας. Είμαστε ένας λαός με μεγάλη κουλτούρα. Θέλαμε να δείξουμε πως ανάμεσα μας ,υπάρχουν καλλιτέχνες, μορφωμένοι άνθρωποι. Με τα λίγα και απλά πράγματα που είχαμε στον καταυλισμό, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την εκδήλωση. Να δει ο κόσμος τι μπορούμε να κάνουμε και να ευχαριστήσουμε τον ελληνικό λαό την κυβέρνηση, όλους όσους μας υποστήριξαν και μας υποστηρίζουν».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter