Φούσκα;

Φούσκα;

Κάτι τρέχει τις τελευταίες ημέρες με το τουριστικό κύμα που κατακλύζει την Ελλάδα, ειδικά φέτος, ύστερα από δύο χρόνια εγκλεισμού λόγω κορονοϊού, από τον Απρίλιο. Μηνύματα από τις Κυκλάδες και την Πελοπόννησο κάνουν λόγο για εκατοντάδες ακυρώσεις, οι οποίες γεννούν μεγάλες ανησυχίες στους επαγγελματίες του κλάδου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την απόλυτη αποτυχία της στην προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας, με αποτέλεσμα να λιμνάζουν στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών δισεκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, ελπίζει μόνο στην τουριστική βιομηχανία για να έχει να παρουσιάσει κάτι θετικό.

Για τον λόγο αυτό έχει αφήσει την κτηματαγορά ανεξέλεγκτη και τον μαζικό τουρισμό όμηρο διεθνών κέντρων, με άμεσο κίνδυνο να αλλάξουν χέρια εκατοντάδες χιλιάδες υποθηκευμένες περιουσίες. Η Ελλάδα χτίζεται απ’ άκρη σε άκρη και γίνεται ένα απέραντο Airbnb. Σε απρόσιτες παραλίες φυτρώνουν ομπρέλες, μπαρ και εξέδρες μέσα στη θάλασσα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι «σοφοί» σύμβουλοί του έχουν καταφέρει σε μόλις τρία χρόνια να κάνουν… όνειρο του Ελληνα να γίνει «το γκαρσόνι της Ευρώπης».

Μόνο που το… όνειρο αυτό κινδυνεύει να εξελιχθεί σε πολύ μεγάλη φούσκα, αντίστοιχη αυτής του χρηματιστηρίου το 1999. Τα μηνύματα πολλά και ανησυχητικά. Μικρά ξενοδοχεία πωλούνται μισοτιμής, ενώ πολλές κατοικίες που μετατράπηκαν με δάνεια σε Airbnb ετοιμάζονται να βγουν τον Σεπτέμβριο στο σφυρί. Οι επιδιώξεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν αποκαλυφθεί πλέον. Κανείς εκτός των ολίγων εκλεκτών της δεν έχει να κερδίσει τίποτε από την πολιτική της. Η μετατροπή της χώρας σε απέραντο ξενοδοχείο, ελεγχόμενο από σκοτεινές εταιρείες του εξωτερικού, πρέπει να αποφευχθεί όσο είναι καιρός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter