Φραγμό στον αναθεωρητισμό Ερντογάν, με κυρώσεις, ζητά το ΠΑΣΟΚ

Φραγμό στον αναθεωρητισμό Ερντογάν, με κυρώσεις, ζητά το ΠΑΣΟΚ

Την ανησυχία της για το μέλλον στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου εκφράζει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, προειδοποιώντας ότι η ΕΕ αλλά και ευρύτερα οι χώρες-σύμμαχοι της Ελλάδας, (δείχνοντας και προς ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, χωρίς όμως να τα κατονομάζει), δεν πρέπει να κωφεύουν στην επιθετικότητα του τουρκικού καθεστώτος κατά της Ελλάδας.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει ανθελληνικό ντελίριο τις νέες αναφορές κατά της χώρας μας από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και καλεί σε χειροπιαστές απαντήσεις απέναντι στον αναθεωρητισμό του. Μάλιστα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο προτείνει τη διαμόρφωση μίας ειδικής σχέσης ΕΕ-Τουρκίας με αυτοματοποιημένες κυρώσεις όταν παραβιάζονται το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παράλληλα, με αφορμή την επιθετικότητα του καθεστώτος Ερντογάν κατά της Ελλάδας, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, επαναφέρει ως αναγκαία την επιβολή εμπάργκο όπλων για την Τουρκία, τονίζοντας ότι όσοι συνεχίζουν να την εξοπλίζουν υπονομεύουν ευθέως την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το πρωί της Τρίτης (27.9.2022) το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καταδικάζοντας την τουρκική επιθετικότητα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Το νέο ανθελληνικό ντελίριο του Τούρκου Προέδρου με τις παραληρηματικές αποστροφές ότι η Ελλάδα δεν είναι ίση με την Τουρκία ή ότι δήθεν τηρεί αναξιοπρεπή στάση, καθώς και η επίδοση διαβήματος στον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα σχετικά με το καθεστώς των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, χτυπούν ξανά το καμπανάκι σε συμμάχους και εταίρους.

Ο αναθεωρητισμός του κ. Ερντογάν απαιτεί χειροπιαστή απάντηση. Το διεθνές δίκαιο είναι το μεγαλύτερο όπλο της πατρίδας μας.

Είναι καιρός οι εταίροι μας να σταματήσουν να υπνοβατούν μπροστά στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση μίας ειδικής σχέσης ΕΕ-Τουρκίας με αυτοματοποιημένες κυρώσεις όταν παραβιάζονται το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κάθε μέρα, δε, γίνεται όλο και πιο σαφής η ανάγκη επιβολής εμπάργκο όπλων. Όσοι συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία υπονομεύουν ευθέως την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter