Φράνσις Φορντ Κόπολα: Έτοιμος για… «Megalopolis»

Φράνσις Φορντ Κόπολα: Έτοιμος για… «Megalopolis»

Σε λίγες μέρες (7/4) ο δημιουργός του «Νονού» και του «Αποκάλυψη τώρα» γίνεται 85 ετών κι ετοιμάζεται να γιορτάσει με… μεγάλη φιέστα την επιστροφή του στο σινεμά μετά από μακρόχρονη απουσία.

Όπως έχει επανειλημμένα πει o Κόπολα στη διάρκεια της τελευταίας διετίας, το νέο του φιλμ «Megalopolis» είναι το έργο της ζωής του.

Συνηθίζεται βέβαια μεγάλοι δημιουργοί σε προχωρημένη ηλικία σαν τον αγαπητό Φράνσις να εκστομίζουν βαριές κουβέντες σαν αυτήν, προκαλώντας ποικίλα σχόλια από τους χιλιάδες θαυμαστές τους που έχουν ως τοτέμ τις παλιότερες ταινίες τους. Τέλος πάντων, το «Megalopolis» είναι έτοιμο και μάλιστα πραγματοποίησε και την πρώτη δημόσια προβολή του πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στην αίθουσα City Walk IMAX του Λος Άντζελες.

Οι πρώτοι τυχεροί θεατές που είδαν το φιλμ κάνουν λόγο για ένα «ασύγκριτο θέαμα» και για μια ιστορία που μέσα στις 2 περίπου ώρες που διαρκεί η ταινία «σε πηγαίνει σε επίπεδα που δύσκολα φανταζόσουν ότι υπάρχουν». Βέβαια οι περισσότεροι από τους 250 με 300 εκλεκτούς προσκεκλημένους της ανεπίσημης πρεμιέρας του «Megalopolis» είναι κολλητοί φίλοι ή παλιοί συνεργάτες του Κόπολα, οπότε δύσκολα θα έλεγαν κακιά κουβέντα για το φιλμ. Ακόμη κι έτσι πάντως, η ταινία παραμένει ένα από τα πιο αναμενόμενα κινηματογραφικά events της χρονιάς και προσωπικά έχουμε καλό προαίσθημα για την καλλιτεχνική αξία της. Αρκεί να έχει αφήσει στην άκρη ο Κόπολα τους αποτυχημένους πειραματισμούς των τελευταίων του ταινιών («Distant Vision», «Twixt», «Tetro») και να θυμηθεί τον παλιό καλό εαυτό του.

Το «Megalopolis» είναι ένα δράμα επιστημονικής φαντασίας με κεντρικό ήρωα έναν οραματιστή αρχιτέκτονα ονόματι Σίζαρ (ο Άνταμ Ντράιβερ στο ρόλο) που θέλει να χτίσει μια ουτοπική Νέα Υόρκη. Εκτός του Ντράιβερ παίζουν ακόμη οι Λόρενς Φίσμπερν, Σάια Λα Μπεφ, Ντάστιν Χόφμαν, Νάταλι Εμάνουελ, Κάθριν Χάντερ, Τζέισον Σουόρτσμαν κ.α.

Θυμίζουμε ότι το σχέδιο του «Megalopolis» δεν ήταν καινούργιο για τον Κόπολα καθώς τον απασχολούσε σοβαρά τα τελευταία 40 χρόνια αλλά για διάφορους λόγους, συνεχώς το ανέβαλλε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter