Φραστικό επεισόδιο Κοτζιά – Καμμένου

Φραστικό επεισόδιο Κοτζιά – Καμμένου

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά και του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου, έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή όταν ο κ. Κοτζιάς είπε στον κ. Καμμένο ότι «υιοθετεί πολιτική που βλάπτει τον πρωθυπουργό και τη χώρα» και «παίζει προσωπικό πολιτικό παιχνίδι».

Μάλιστα ο ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις ΗΠΑ παραβιάζουν την κυβερνητική συμφωνία και υπονομεύουν την εθνική θέση για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, επαναλαμβάνοντας ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας ασκείται από τον πρωθυπουργό και τον ίδιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε η πυροσβεστική παρέμβαση του υπουργού ΨΗΠΤΕ Νίκου Παππά για να θεωρηθεί λήξαν το επεισόδιο ενώ μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να ρωτήσουν σχετικά τον Ν. Κοτζιά με τον τελευταίο να δηλώνει άγνοια. Από την πλευρά ο ΥΠΕΘΑ επισήμανε ότι στηρίζει την κυβέρνηση αλλά θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών με όσους βουλευτές των ΑΝΕΛ συμφωνούν με τη θέση του αυτή.

Ενδεικτικό των διαφορετικών απόψεων που υπάρχουν εντός των ΑΝΕΛ είναι και η άποψη που εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία ξεκαθάρισε πως όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή θα ψηφίσει κατά συνείδηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter