Φραστικό επεισόδιο μεταξύ Ακάρ και Ελλήνων βουλευτών

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ Ακάρ και Ελλήνων βουλευτών

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, και Ελλήνων βουλευτών στο πλαίσιο συνεδρίασης της επιτροπής κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Χουλουσί Ακάρ έθεσε για ακόμη μία φορά το ζήτημα των χωρικών υδάτων και της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

 

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι Έλληνες βουλευτές (οι κ. Λιβανός, Τζάκρη, Λοβέρδος, Βολουδάκης) πήραν τον λόγο, απαντώντας ότι η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία.

Επίσης, τόνισαν πως δεν μπορεί να μιλά η Τουρκία για σεβασμό της κυριαρχίας εδαφών άλλων χωρών, από τη στιγμή που έχει εισβάλει στην Κύπροκαι αμφισβητεί την κυριαρχία πολλών νησιών.

«Oι κατηγορίες για δήθεν υποχρέωση αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών είναι απαράδεκτες ειδικά όταν προέρχονται από μια χώρα που απειλεί ενεργά τα ελληνικά νησιά με παραβιάσεις κάθε μέρα», σημείωσε συγκεκριμένα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη.

Ο Ακάρ απάντησε εκνευρισμένος στις ερωτήσεις των Ελλήνων βουλευτών, οι οποίοι του ανέφεραν ακόμη «πώς είστε υπέρ μια νατοϊκής συμμαχίας όταν υπάρχει το casus belli και αυτή η εχθρική συμπεριφορά». Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η αντιπαράθεση διήρκεσε συνολικά περίπου 12 με 13 λεπτά.

Ο Χουλουσί Ακάρ συνέχισε να μιλά για τις τουρκικές θέσεις, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική ρητορική τροφοδοτεί τις εντάσεις και επιδεινώνει την κατάσταση ανάμεσα στις δύο χώρες, με τους Έλληνες βουλευτές να του απαντούν με τις θέσεις της Ελλάδας -και η κόντρα συνεχίστηκε, μέχρι ο Ακάρ να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter