Φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα και την Τουρκία σχεδιάζει η Βουλγαρία

Φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα και την Τουρκία σχεδιάζει η Βουλγαρία

Με το ήδη υπάρχον συρματόπλεγμα που χωρίζει τα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα μήκους 259 χλμ, να μη φαίνεται αρκετό στη βουλγαρική Κυβέρνηση που κινείται σε ρυθμούς Όρμπαν, το φτωχότερο μέλος της ΕΕ, η Βουλγαρία, επιδιώκει να ενισχύσει την μεταναστευτική της πολιτική με δυνάμεις 350 στρατιωτών.

Τα σύνορά της με την Τουρκία επιδιώκει να ενισχύσει με αστυνομικές δυνάμεις η Βουλγαρία λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο υπουργός Άμυνας Γκεόργκι Παναγιότοφ.  Άλλωστε, πρόκειται για απόφαση που από τον Αύγουστο είχε ληφθεί από το Κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας, προκειμένου να στηθεί φράχτης τόσο στα σύνορα με την Ελλάδα όσα και στα σύνορα με την Τουρκία.

Όπως ο αρμόδιος υπουργός επισήμανε στο τηλεοπτικό δίκτυο bTV :

«Από σήμερα Δευτέρα υπάρχουν στρατιώτες στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα για να υποστηρίξουν τη συνοριακή αστυνομία. Έχουν σταλεί 350 άτομα μαζί με περίπου 40 μονάδες εξοπλισμού».

Υπολογίζεται ότι, ως επί το πλείστον Αφγανοί υπήκοοι, εισέρχονταν από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο στη Βουλγαρία, σε αυξημένα ποσοστά συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2020, σύμφωνα με όσα επικαλείται το υπουργείο Εσωτερικών.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter