Freedom pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ

Freedom pass:  Άνοιξε η πλατφόρμα για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ

Από σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου οι νέοι ηλικίας από 18-24 ετών θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα freedompass.gov.gr και να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγείται η οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ.

Η «κάρτα ελευθερίας», δίνεται ως κίνητρο από την κυβέρνηση για τον εμβολιασμό των νέων μιας και δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να πείσει ένα μεγάλο ποσοστό νέων και όχι μόνο για να εμβολιστούν.

Την freedompass την δικαιούνται έχουν γεννηθεί από το 1996-2003 και έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού ή έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη η διαδικασία είναι απλή, καθώς οι ενδιαφερόμενοι για να κάνουν την αίτησή τους θα μπαίνουν στη σχετική πλατφόρμα με τους κωδικούς taxisnet, ενώ σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει κωδικούς θα πρέπει να πάει στο ΚΕΠ. Από ‘κει και πέρα ο δικαιούχος θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω e-mail και SMS, καθώς ο τραπεζικός φορέας θα επικοινωνεί απευθείας με τον πολίτη εντός δυο έως τριών ημερών και θα του δίνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του κατόχου.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter