#FreePanoulis: Αποφυλακίζεται ο Πάνος Καλαϊτζής

#FreePanoulis: Αποφυλακίζεται ο Πάνος Καλαϊτζής

Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί, επτά μήνες μετά την προφυλάκισή του, ο Πάνος Καλαϊτζής, ο οποίος, μετά την Ηριάννα, τον Τάσο Θεοφίλου και εσχάτως τον Βαγγέλη Σταθόπουλο, αποτελεί ακόμη μία περίπτωση ποινικοποίησης των κοινωνικών σχέσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου ο Π. Καλαϊτζής ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος και πέρασε πάνω από μισό χρόνο στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, επειδή παραχώρησε το διαμέρισμά του ως χώρο καραντίνας σε φίλο και συνάδελφό του που νοσούσε από κορονοϊό και βρέθηκε κατηγορούμενος με ελλιπέστατα στοιχεία, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (σ.σ. Αναρχική Δράση), καθώς αποτελεί έτσι τον «πολύτιμο τρίτο» που απαιτείται για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία του άρθρου 187α του Ποινικού Κώδικα, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς πόρους της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Εκτός φυλακής αναμένεται να αφεθεί και η επίσης κατηγορούμενη για την ίδια υπόθεση Γ.Β.  με αντικατάσταση των όρων κράτησης με βραχιολάκι και κατ’ οίκον περιορισμό

Στον αντίποδα το Συμβούλιο αποφάσισε την παράταση της προφυλάκισης για τον Θ. Χατζηαγγέλου.

Διαβάστε επίσης

Έδωσε το σπίτι του σε φίλο για καραντίνα και συνελήφθη για τρομοκρατία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter