«Φρένο» από Παπαευαγγέλου στην υπεραισιοδοξία Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς

«Φρένο» από Παπαευαγγέλου στην υπεραισιοδοξία Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς

«Η Ελλάδα υποδέχεται το καλοκαίρι, θωρακισμένη με την ασπίδα του εμβολιασμού και οπλισμένη με το δόρυ του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης», ανέφερε ο υπεραισιόδοξος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πατρίς».

Μία ημέρα αργότερα, η καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, φρόντισε να «αδειάσει» τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών. Σε αντίθεση με το κυβερνητικό αφήγημα, η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται ακόμη μακριά από το επιθυμητό τείχος ανοσίας, ενώ σημείωσε ότι «η περιπέτεια αυτή (σ.σ η πανδημία) δεν έχει λήξει και ούτε θα λήξει σύντομα.

«Μέχρι να ελεγχθεί η πανδημία όλοι πρέπει να έχουμε το νου μας. Οι περισσότεροι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η περιπέτεια αυτή δεν έχει λήξει και ούτε θα λήξει σύντομα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το φετινό καλοκαίρι με αυτό του 2020. Βρισκόμαστε σε μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα με διασπορά του ιού στην κοινότητα. Φέτος μία σημαντική μερίδα του πληθυσμού μας έχει εμβολιαστεί αλλά είναι σαφές ότι είμαστε ακόμα μακριά από το επιθυμητό τείχος ανοσίας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου, μία δήλωση που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα διατείνεται η κυβέρνηση.

Σε ανάλογους… υπεραισιόδοξους τόνους είχε κινηθεί και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος στην ενημέρωση της Τετάρτης, είχε επισημάνει ότι «είναι εντυπωσιακοί οι ρυθμοί με τους οποίους κινούμαστε στον εμβολιασμό, γνωρίζετε τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter