«Φρένο» από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στους άνω των 60 ετών για την τρίτη δόση εμβολίου

«Φρένο» από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στους άνω των 60 ετών για την τρίτη δόση εμβολίου

Με ανατροπή της απόφασης για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου στους άνω των 60 ετών προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, κρίνοντας, τελικά, ότι δεν θα δώσει το πράσινο φως εάν δεν υπάρξει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Η συνεδρίαση της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου ήταν πολύωρη με αρκετούς επιστήμονες να διατυπώνουν ενστάσεις για την χορήγηση τρίτης δόσης σε όλους τους άνω των 60 χωρίς να έχει δοθεί το πράσινο φως από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Οι επιστήμονες κινήθηκαν στη γραμμή του ΕΜΑ αλλά και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ζητούν τα αποτελέσματα επιπλέον επιστημονικών μελετών προκειμένου να συναινέσουν στη χορήγηση τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό.

Να σημειωθεί ότι αρχικά η εισήγηση ήταν από τις αρχές Οκτωβρίου να αρχίσει η χορήγηση της τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό. Με την ανατροπή στη θέση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολιασμού άνοιξε μόνο για συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter