Νέο HotDoc.History για το Σινεμά, την Κυριακή με το Documento

Το πανόραμα του κινηματογράφου σε 116 σελίδες. Μια καινούρια έκδοση για τη πιο επιδραστική Τέχνη, ένθετη στο Documento. Δεν φιλοδοξήσαμε να φτιάξουμε ένα αλμανάκ –αδύνατον άλλωστε- αλλά να παραδώσουμε στον αναγνώστη ένα ευσύνοπτο, ολοκληρωμένο και διαβαστερό βιβλίο. Με τις μεγάλες ταινίες, τους εμπνευσμένους σκηνοθέτες, τους σπουδαίους και σπουδαίες ηθοποιούς.

Τις σημαντικότερες εθνικές σχολές. Γυρίζουμε την υδρόγειο, την «πατρίδα» Ευρώπη, την καινοτόμο Αμερική, στον ανατρεπτικό Παγκόσμιο Νότο. Από το βραζιλιάνικο Cinema Novo μέχρι το ινδικό Bollywood. Βάζουμε στη «μονταζιέρα» της κριτικής τα αισθητικά ρεύματα. Από τον ακαδημαϊσμό μέχρι τον νεορεαλισμό και τις αμερικάνικες b movies.

Καλούμε στην παρέα σας τον Όρσον, τον Γκρίφιθ, τον Πουντόβκιν, τον Λανγκ, τον Γουάιλντερ, τον Χίτσκοκ, τον Φελίνι, τον Γκλάουμπερ Ρόσα, τον Βάιντα, τον Κιαροστάμι, τον Αλέα. Μαζί με τους ήρωες τους. Τον Μπόγκαρτ, τον Σαρλό, τον Μιούνι, τη Ναργκίς, τον Μάρλον, την Μέριλιν, τη Ρόμυ, την Ινγκριντ, τον Πίτερ Ο΄Τουλ.

Αποδίδουμε τα οφειλόμενα στο ελληνικό σινεμά, από τον «δάσκαλο Σταυράκο» ως τον τελειομανή Φίνο. Τους Αγγελόπουλο, Βούλγαρη, Τζαβέλλα, Σακελλάριο, Λάνθιμο. Μαζί με τις νοσταλγικές μας φιγούρες. Αλίκη, Χορν, Λογοθετιδης. Η Τζένη, η Λαμπέτη, ο Κατράκης, ο Φωτόπουλος, ο Χατζηχρήστος, η Ζέτα Αποστόλου, η Σαπφώ Νοταρά, ο Βέγγος.

Την Κυριακή θα είναι όλοι εκεί. Να είστε κι εσείς!

Ετικέτες