Φρίκη με λαθροθήρες στην Ηλεία: Σκότωσαν αγριογούρουνο – μητέρα σε κατάσταση κύησης

Φρίκη με λαθροθήρες στην Ηλεία: Σκότωσαν αγριογούρουνο – μητέρα σε κατάσταση κύησης

Έντονη αντίδραση των δασικών Αρχών και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.

Ένα αγριογούρουνο- μητέρα , σε προχωρημένη κατάσταση κύησης σκότωσαν κατά την διάρκεια παράνομου κυνηγιού δύο ασυνείδητοι λαθροθήρες στην ορεινή περιοχή της Κρυόβρυσης Ηλείας προκαλώντας την οργισμένη και έντονη αντίδραση των δασικών Αρχών αλλά και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.

Όπως κατήγγειλε στο www.apokalypseis.com ο δασάρχης Πύργου Ηλείας , Παναγιώτης Λάττας οι δύο λαθροθήρες εντοπίστηκαν μετά από συντονισμένες ενέργειες σε συνεργασία με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και τα θηράματα τους κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία . Μετά τον εντοπισμό των θηραμάτων οι δύο λαθροθήρες εξαφανίστηκαν για να αποφύγουν το αυτόφωρο ενώ τους αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Έτρεχε γάλα από τους μαστούς του άτυχου ζώου

« Το θλιβερό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ένα από τα ζώα που σκότωσαν οι ασυνείδητοι ήταν σε κατάσταση προχωρημένης κύησης και όταν το εντοπίσαμε από τους μαστούς έτρεχε ακόμη γάλα… Ηταν μια σοκαριστική εικόνα που προσβάλει βάναυσα τον πολιτισμό μας. Είναι αδιανόητο , απάνθρωπο και πολύ σκληρό , κάποιος να αφαιρεί την ζωή ενός ζώου όταν αυτό βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης…» – ανέφερε στο www.apokalypseis.com ο δασάρχης του Πύργου και υπογράμμισε ότι τα συγκεκριμένα άτομα είναι γνωστά και με παρελθόν καθώς έχουν προβεί και άλλες φορές σε παρόμοιες πράξεις.

« Είναι η δεύτερη φορά στην υπηρεσία μου που ως δασάρχης συναντώ τόσο σκληρές καταστάσεις με την θανάτωση ζώου σε κατάσταση κύησης. Και την πρώτη φορά δυστυχώς ήταν τα ίδια άτομα τα οποία είναι και υπότροπα καθώς έχουν καταδικαστεί κατ επανάληψη για λαθροθηρία αλλά συνεχίζουν τις παρανομίες.» – τόνισε ο δασάρχης Πύργου.

Ο κ. Λάττας αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη ομάδα λαθροθήρων αλλά και άλλοι στην ευρύτερη περιοχή, εμπορεύονται τα αγριογούρουνα τα οποία όταν τα σκοτώνουν και τα πωλούν σε εστιατόρια της Πάτρας με σκοπό το κέρδος.

Πηγή: apokalypseis.com

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter