Φρίκη στη Σομαλία: Τζιχαντιστές καταδίκασαν σε θάνατο διά λιθοβολισμού γυναίκα για μοιχεία

Φρίκη στη Σομαλία: Τζιχαντιστές καταδίκασαν σε θάνατο διά λιθοβολισμού γυναίκα για μοιχεία

Η Aλ Σεμπάμπ προχώρησε την Πέμπτη στον δημόσιο λιθοβολισμό μέχρι θανάτου μιας γυναίκας στη νότια Σομαλία, αφού καταδικάστηκε για μοιχεία, δήλωσε στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Σεμπάμπ, η οποία διεξάγει επί χρόνια ανταρτοπόλεμο για να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση της χώρας στο Κέρας της Αφρικής, θέλει να επιβάλει στη Σομαλία τη δική της, εξαιρετικά αυστηρή εκδοχή της σαρίας, του ισλαμικού νόμου.

Ο Σέιχ Μοχάμεντ Αμπού Αμπντάλα, ο «κυβερνήτης» που έχει ορίσει η Σεμπάμπ στην Τζούμπα, στη νότια Σομαλία, δήλωσε ότι η Χαμπίμπα Αλί Ισάκ, 30 ετών, μητέρα οκτώ παιδιών, λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στη Σάκοου το απόγευμα της Πέμπτης.

Η Σάκοου, πόλη που απέχει 515 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, βρίσκεται σε μια περιοχή που ελέγχει απόλυτα η Σεμπάμπ.

Μέλη της Σεμπάμπ έχουν ήδη στο παρελθόν επιβάλει απάνθρωπες τιμωρίες για εγκλήματα: έχουν κόψει τα χέρια προσώπων που κατηγορούνταν για κλοπές, έχουν εκτελέσει δημόσια παραβάτες του ισλαμικού νόμου.

Η Ισάκ ζούσε με τον νόμιμο σύζυγό της και τα παιδιά της στο χωριό Χάγκαρ, στην περιοχή Τζούμπα, αλλά απάτησε τον σύζυγό της αφού του είπε πως θα ταξίδευε στο Μογκαντίσου για να επισκεφθεί μέλη της οικογένειάς της, κατά τον Αμπντάλα.

Ο νόμιμος σύζυγος, ο Αλί Ιμπραχίμ, ανακάλυψε κατόπιν ότι η γυναίκα του δεν είχε πάει στο Μογκαντίσου, αλλά είχε ξαναπαντρευτεί και ζούσε με τον δεύτερο σύζυγό της στη Σάκοου.

«Ο νόμιμος σύζυγος προσέφυγε στο δικαστήριο για την υπόθεση. Εκείνη ομολόγησε ότι παντρεύτηκε παράνομα έναν δεύτερο σύζυγο», υποστήριξε ο Αμπντάλα. «Όπως ορίζει η σαρία, λιθοβολήθηκε δημόσια μέχρι θανάτου το απόγευμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο δεύτερος σύζυγος τράπηκε σε φυγή και διαφεύγει της σύλληψης, σύμφωνα με τον Αμπντάλα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter