Φρίκη στο Ιράν: Νέος θάνατος 16χρονης διαδηλώτριας – «Αυτοκτόνησε πέφτοντας από ταράτσα» λένε οι αρχές

Φρίκη στο Ιράν: Νέος θάνατος 16χρονης διαδηλώτριας – «Αυτοκτόνησε πέφτοντας από ταράτσα» λένε οι αρχές

Οι ιρανικές αρχές διαψεύδουν τα ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι αστυνομικοί σκότωσαν ένα 16χρονο κορίτσι στη διάρκεια διαδηλώσεων που προκλήθηκαν από τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί κατά τη σύλληψή της, λέγοντας ότι η νεαρή Σαρίνα Ισμαϊλζαντέχ «αυτοκτόνησε πέφτοντας από μια ταράτσα».

Πληροφορίες ωστόσο που ανέβηκαν στο διαδίκτυο από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζουν ότι η 16χρονη σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας όταν τη χτύπησαν με γκλομπ στο κεφάλι.

Ο επικεφαλής δικαστής της επαρχίας Αμπόρζ, όπου η Ισμαϊλζαντέχ έχασε τη ζωή της, είπε ότι μια προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι ο θάνατός της οφείλεται σε αυτοκτονία από πτώση από την ταράτσα ενός πενταώροφου κτιρίου, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Στις αρχές της εβδομάδας οι αρχές είχαν ανακοινώσει μια παρόμοια αιτία θανάτου -την πτώση από ταράτσα- για μια 17χρονη, τη Νίκα Σακαραμί, η οποία σύμφωνα με ακτιβιστές σκοτώθηκε ενώ διαδήλωνε για τον θάνατο της Αμινί.

Οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι πάνω από 150 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί και χιλιάδες έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της επιχείρησης καταστολής των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε εθνικό επίπεδο.

Πηγή: Reuters, AFP

Διαβάστε επίσης:

Ιράν: Η ιατροδικαστική έκθεση για τη Μαχσά Αμινί – Σε τι αποδίδουν τον θάνατό της 22χρονης οι αρχές

Ιράν: Εκατόμβη νεκρών από την καταστολή των διαδηλώσεων – 41 θύματα στη Ζαχεντάν (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter