Φρικιαστικές οι λεπτομέρειες για την δολοφονία του αρχιμανδρίτη σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Φρικιαστικές οι λεπτομέρειες για την δολοφονία του αρχιμανδρίτη σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Ενισχύεται, όσο περνούν οι ώρες, το σενάριο περί ληστείας μετά φόνου, στο έγκλημα του Γέρακα, με θύμα τον Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Καμίτση, ωστόσο οι αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο δράστης να ήταν γνωστός του ιερωμένου.

Υπέρ αυτής της πιθανότητας συντείνει το γεγονός ότι και το σκυλάκι του αρχιμανδρίτη, ράτσας μαλτέζ, το οποίο βρισκόταν στο σπίτι την ώρα του φόνου (βρέθηκε κουλουριασμένο στον καναπέ), δεν ακούστηκε να γαβγίζει καθόλου, πράγμα που σημαίνει, είτε ότι ήταν φοβισμένο, είτε ότι η μυρωδιά του δράστη τού ήταν γνώριμη.

Η πόρτα του διαμερίσματος της οδού Ναυπλίου, στον Γέρακα, δεν ήταν παραβιασμένη, ενώ ο δράστης είχε σπάσει ένα σκρίνιο από το οποίο είχε αφαιρέσει κοσμήματα και ιερατικά σκεύη, ενώ, κατά πληροφορίες από την Ασφάλεια, είχε ψάξει εξονυχιστικά όλο το σπίτι. Στο μεταξύ, νεότερες πληροφορίες για την άγρια δολοφονία έρχονται στο φως. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο 47χρονος πέθανε από ασφυξία, η οποία προκλήθηκε από μια πετσέτα που ήταν τοποθετημένη στο πρόσωπο του αρχιμανδρίτη, τυλιγμένη με κομμάτια υφάσματος γύρω από το κεφάλι του.

Το ματωμένο μαξιλάρι που βρέθηκε στο μπάνιο, ίσως ο δράστης το είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα, στην προσπάθειά του να δολοφονήσει τον 47χρονο. Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, διαπιστώνεται ότι ο δράστης αρχικά επιχείρησε να στραγγαλίσει το θύμα του, τον χτύπησε βάναυσα – η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε και σπασμένα πλευρά –  τον έδεσε χειροπόδαρα με κορδόνια και το παντελόνι της πυζάμας του, ενώ στη συνέχεια φαίνεται να έχει προκαλέσει ασφυξία στον ιερέα με το μαξιλάρι και την πετσέτα.

Το άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν ένας φίλος του θύματος, επίσης αρχιμανδρίτης (ιερουργεί σε Ιερό Ναό στα Πευκάκια), τον αναζητούσε και δεν μπορούσε τον βρει και καθώς διέθετε κλειδιά του διαμερίσματος, πήγε να δει τι συμβαίνει. Γύρω στις 00:30 της Τρίτης πέρασε την πόρτα του διαμερίσματος στον Γέρακα και βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι είχε γίνει περίπου 10 ώρες νωρίτερα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter