Φρικτός θάνατος για μετανάστες στη Μεσόγειο – Δέχτηκαν επίθεση από καρχαρίες

Φρικτός θάνατος για μετανάστες στη Μεσόγειο – Δέχτηκαν επίθεση από καρχαρίες

Επίθεση από καρχαρίες δέχτηκαν μετανάστες που προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο και να περάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία.

Επίθεση από καρχαρίες δέχτηκαν μετανάστες που προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο και να περάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία.Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ τουλάχιστον 31 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους ενώ περισσότεροι από 40 αγνοούνται μετά τη βύθιση δύο πλοίων ανοιχτά της Λιβύης, το Σάββατο. Η ακτοφυλακή της Λιβύης πραγματοποίησε δύο επιχειρήσεις διάσωσης, καταφέρνοντας να περισυλλέξει ζωντανούς 60 ανθρώπους από το πρώτο πλοίο και 140 από το δεύτερο. Τα δύο σκάφη μετέφεραν μετανάστες από τη Σομαλία, τη Γκάνα, την Αιθιοπία, τη Νιγηρία και το Πακιστάν.

Η λιβυκή ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι καρχαρίες επιτέθηκαν σε μετανάστες μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης. «Όταν φτάσαμε στο σημείο είδαμε 4-5 μεγάλους μπλε καρχαρίες να κολυμπούν γύρω από τους μετανάστες. Πρόκειται για ένα πολύ επιθετικό είδος. Αργότερα στο πλοίο είδαμε ότι κάποιοι είχαν δεχτεί επίθεση από καρχαρίες, οπότε δεν αποκλείεται κάποιοι από τους αγνοούμενους να έχουν φαγωθεί», δήλωσε στέλεχος της λιβυκής ακτοφυλακής που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης.

Ο διάπλους της Μεσογείου μεταξύ Λιβύης και Μάλτας ή Ιταλίας αποτελεί πλέον την επιλογή των περισσότερων προσφύγων και μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη. Η μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η συνεργασία της με τις αρχές της Λιβύης έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των μεταναστών που χάνουν τη ζωή τους στη Μεσόγειο, ενώ τροφοδοτεί το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο που έχει αναπτυχθεί στις αφρικανικές ακτές

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης σε πρόσφατη έκθεσή του χαρακτήριζε τα μεσογειακά σύνορα της Ευρώπης ως «μακράν τα πλέον θανατηφόρα σε όλο τον κόσμο», καθώς τουλάχιστον 33.761 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε διάστημα 17 ετών. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter