«Φρούριο» το Μπουένος Άιρες λόγω της Συνόδου της G20

«Φρούριο» το Μπουένος Άιρες λόγω της Συνόδου της G20

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Μπουένος Άιρες σήμερα για να διαδηλώσουν κατά των οικονομικών πολιτικών της G20, η ετήσια Σύνοδος της οποίας ξεκινά σήμερα στην πρωτεύουσα της Αργεντινής.

Όμως, οι διαδηλωτές είναι απίθανο να καταφέρουν να φθάσουν κοντά στους ηγέτες των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας και άλλων παγκόσμιων δυνάμεων που θα συνέλθουν για να συζητήσουν κυρίως το θέμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

Αστυνομικοί, λιμενικοί και συνοριοφύλακες έχουν αποκλείσει μια περιοχή 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων περιμετρικά του παραποτάμιου συνεδριακού κέντρου Costa Salguero, όπου διεξάγεται η Σύνοδος. Η κυκλοφορία των φορτηγών πλοίων στον ποταμό Λα Πλάτα απαγορεύτηκε για όσο διαρκέσει η Σύνοδος.

Η πορεία, που οργανώθηκε από έναν συνασπισμό εργατικών ενώσεων και οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πραγματοποιείται σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από τη Σύνοδο και αναμένεται να ξεκινήσει στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Το Μπουένος Άιρες έχει αποκλειστεί. Τα δρομολόγια των δημόσιων μέσων μεταφοράς ανεστάλησαν και εκατοντάδες διασταυρώσεις έχουν κλείσει με την αστυνομία να πραγματοποιεί ελέγχους σε οχήματα και πεζούς. Η σημερινή ημέρα κηρύχθηκε εθνική αργία για τις τράπεζες, την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας πρότεινε στους πολίτες να φύγουν από την πόλη για τη Σύνοδο.

«Η κυβέρνηση επέβαλε απαγορευτικούς όρους» δήλωσε η Μπέβερλι Κιν, συντονίστρια της πορείας και επικεφαλής του Jubileo Sur-Dialogo 2000, μιας οργάνωσης υπέρ μιας μεταρρύθμισης για το χρέος της Λατινικής Αμερικής.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Ασφαλείας περιόρισε την απόσταση που επιτρέπεται να διανύσει η πορεία κατά της G20 στα 2,5 χιλιόμετρα από την κεντρική λεωφόρο της πόλης, τη λεωφόρο Avenida 9 de Julio, έως το κτίριο του Καπιτωλίου.

Πέρυσι, η Γερμανία είχε διοργανώσει τη Σύνοδο της G20 στο Αμβούργο. Σε εκείνη τη Σύνοδο, ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών που πυρπόλησαν οχήματα και πέταξαν βόμβες μολότοφ, ενώ χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν ειρηνικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter