Φταίτε τα μέγιστα κ.κ. Μητσοτάκη-Θεοχάρη για τη φετινή πορεία του τουρισμού

Φταίτε τα μέγιστα κ.κ. Μητσοτάκη-Θεοχάρη για τη φετινή πορεία του τουρισμού

Στέκονται ενεοί και κοιτάζουν την καταστροφή. Εν πολλοίς έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα σ’ αυτή την, εδώ και δύο έτη, καταστροφή του τουριστικού προϊόντος της χώρας που συνιστά συνάμα και την κατακρήμνιση της ελληνικής οικονομίας. Ο λόγος για το καταστροφικό δίδυμο του τουρισμού Μητσοτάκη-Θεοχάρη.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις «πληρώνουν» την αμετροέπεια τους

Τα δεδομένα ήταν εναντίον της χώρας και το γνώριζαν… Πούλαγαν φύκια ότι δήθεν φέτος θα πιάσουμε το στόχο των 9 δις ευρω (50% των εσόδων του 2019). Πολλοί επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου τους είχαν πιστέψει και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα της καταστροφής. Γιατί καταστροφή είναι να ετοιμάσεις με κόστος την επιχείρηση σου εμπιστευόμενος τα λόγια των κυβερνώντων και να προσθέσεις και άλλα χρέη στα υφιστάμενα που δημιούργησες το 2020 γιατί πάλι τους είχες πιστέψει. Είναι σαφές ότι η προετοιμασία μίας επιχείρησης (ειδικά παραθαλάσσιας) ενέχει μεγάλο κόστος, το ίδιο και η λειτουργία της. Τα έξοδα αυτά πρέπει να βγουν εντός του καλοκαιριού. Ειδικά στη νησιωτική Ελλάδα, το χειμώνα δεν κυκλοφορεί ψυχή οπότε από πού θα βγουν όλες αυτές οι ζημιές;

Το «D» με στιβαρή αρθρογραφία και επιχειρηματολογία αλλά και εκτεταμένα ρεπορτάζ σκιαγραφεί ήδη από το Απρίλιο του 2020 την πραγματικότητα. Για τη φετινή χρονιά, την ίδια στιγμη που το κυβερνητικό και μιντιακό μέτωπο εξέφραζε αισιοδοξία, το «D» προσπαθούσε να περιγράψει την κατάσταση.

Γνώριζαν ότι το καλοκαίρι είναι δυσκολότερο από το περυσινό

Η χθεσινή «μαχαιριά» της Γερμανίας που τοποθέτησε την Ελλάδα στον κατάλογο υψηλού κινδύνου για κορονοϊό την Ελλάδα είναι η τελευταία πράξη ενός θεάτρου σκιών που παίζει το καταστροφικό δίδυμο Μητσοτάκη-Θεοχάρη εις βάρος των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων. Είναι άλλωστε γνωστή η φράση του Κ. Μητσοτάκη στην Blid ότι τα πράγματα στην Ελλάδα θα θυμίζουν ένα φυσιολογικό καλοκαίρι. Όπως γνωστή είναι και το μπέρδεμα της γλώσσας του έλληνα υπουργού Τουρισμού, όταν αντιμετώπισε πραγματικό δημοσιογράφο (και όχι αυτούς που παράγουν δημόσιες σχέσεις για τον συνεντευξιαζόμενο) του BBC.

Γιατί η Γερμανία τώρα μας βάζει στους επικίνδυνους

Δεν είναι τυχαία η επιλογή της ημερομηνίας της γερμανικής Κυβέρνησης να θέσει από τις 18 Ιουλίου στον κατάλογο υψηλού κινδύνου την Ελλάδα… Συνδέεται άρρηκτα με το ότι η βρετανική κυβέρνηση ανοίγει τα σύνορα της για ταξίδια στις πορτοκαλί χώρες κινδύνου (που υπάγεται και η Ελλάδα) στις 19 Ιουλίου. Ππρόσφατα ήταν η Γερμανία που ζητούσε να κλείσουν τα σύνορα της Ευρώπης για βρετανούς τουρίστες λόγω της μετάλλαξης «Δ». Δεν εισακούστηκαν αυτές οι παραινέσεις και τώρα η πρώτη χώρα σε εισροή τουριστών αλλά και χρήματος για την Ελλάδα υψώνει τείχος προστασίας για την επικράτεια της. Το να μιλήσουμε για το πόσοι Γερμανοί προτιμούν κάθε χρόνο την Ελλάδα και τι αφήνουν στη χώρα μας είναι περιττό. Το ζητούμενο, πέραν της οικονομικής καταστροφής των τουριστικών επιχειρήσεων που μαγείρεψε» ο Κ. Μητσοτάκης, είναι ότι οι Γερμανοί αποκαθηλώνουν τον έτερο πόλο της καταστροφής τον υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη. Αυτός ο άνθρωπος που έπρεπε να κινείται με σοβαρότητα για να προφυλάξει το θεσμό που υπηρετεί, γυρνάει (πάντα σε ΜΜΕ που έχουν χρηματοδοτηθεί από την πέτσινη λίστα) και λέει ότι δεν ευθύνεται ο τουρισμός για την έξαρση των κρουσμάτων στην Ελλάδα. Τα λέει αυτά υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων μας ενώ γνωρίζει ότι οι περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο είναι τουριστικές περιοχές (Ηράκλειο Κρήτης, Μύκονος, Σαντορίνη κλπ).

Όπως και πέρυσι, ο άνθρωπος αυτός, που έχει χριστεί υπουργός Τουρισμού, από τον άλλο πόλο της καταστροφής, τον πρωθυπουργό Κ. Μηστοτάκη, κατάφερε σε μία covid-free χώρα να εισαγάγει (με τον τρόπο που άνοιξε ο τουρισμός) τον SarsCov2 και μετέπειτα να κάνει εξαγωγή σε όλη την Ευρώπη (ήδη από τις 8 Σεπτεβρίου 2020, Ολλανδία και Μ. Βρετανία ανακοίνωσαν καραντίνα για όσους ντόπιους τουρίστες έρχονταν από Ελλάδα σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την ανέμελη Ελλάδα). Τώρα είναι μονόδρομος να γεμίσει η Ελλάδα (που ήδη είναι γεμάτη) με εισαγόμενη μετάλλαξη «Δ» από τους βρετανούς τουρίστες. Όπως πέρυσι ο έλληνας πλήρωσε με 7μηνο αποκλεισμό την ανέμελη πολιτική, έτσι και φέτος αναμένει να συμβεί το ίδιο (εκτός και αν μας σώσει ο εμβολιασμός, όπως δαιτείνονται ειδικοί και «ειδικοι»)

Τώρα τι;

Τώρα ο κος Θεοχάρης ανασκουμπώνεται και τολμά να δηλώνει ότι οι οικονομικοί στόχοι (σ.σ. του τουρισμού) είναι σε δεύτερη μοίρα, οι στόχοι πρώτα απ’ όλα είναι η υγεία». Είναι το ίδιο πρόσωπο που θεωρούσε σίγουρο ότι θα προσεγγίσουμε τα 9 δις ευρώ άμεσου τουριστικού προϊόντος φέτος.

Από την άλλη ουδεμία μέριμνα (είναι ανάξια αναφοράς τα προγράμματα τουρισμού του ΟΑΕΔ και του υπουργείου Τουρισμού) για τον εσωτερικό τουρισμό έχει ληφθεί (μήπως και τονωθεί η κίνηση στα νησιά).

Είναι χαρακτηριστική η έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως που διεξήχθη με την αρωγή του εργαστηρίου ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που αναφέρει ότι το 50% των Ελλήνων δεν θα κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι!!! Όμως καταγράφονται και χειρότερες τάσεις. Συγκεκριμένα:

-Μόλις το 15% των καταναλωτών δηλώνουν ότι θα κάνουν διακοπές όπως έκαναν κάθε χρόνο.

– το 25% λέει ότι θα κάνει διακοπές, αλλά πιο περιορισμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

-Μόλις ένα ποσοστό 14% αναφέρει ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter