Φθιώτιδα και Κρήτη – Μάχη με τις φλόγες και σήμερα

Φθιώτιδα και Κρήτη – Μάχη με τις φλόγες και σήμερα

Με 9 πυροσβεστικά οχήματα 18 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα αλλά και τα δύο αεροσκάφη Pzl από τη Λαμία ξεκίνησε από νωρίς το πρωί η μάχη των αρχών για να περιορίσουν τις φλόγες στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία κοντά στο Νέο Κόκκινο όπου βρίσκονται εγκαταστάσεις των μεταλλείων της ΛΑΡΚΟ.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία. Η πυρκαγιά εξελίχτηκε από άγνωστη αιτία τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ στην ευρύτερη περιοχή είχε αρχίσει να βρέχει. Εξάλλου την ίδια ώρα εντοπίστηκε καπνός και στο όρος Χλωμό κοντά στην Αταλάντη και μέχρι αυτή την ώρα οι πυροσβέστες αναζητούν να εντοπίσουν το σημείο.

Χανιά: Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε δυο σημεία

Σε δύο περιοχές επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να ελέγξουν τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες στον Αποκόρωνα και αργά τη νύκτα στην περιοχή Κακόπετρος. Και στα δύο σημεία οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες σε όλη τη διάρκεια της νύκτας.

Η φωτιά στον Κακόπετρο είναι σε εξέλιξη σε δύσβατη ορεινή περιοχή με χορτολοβαδική κυρίως έκταση. Εκεί επιχειρούν 10 οχήματα, 24 πυροσβέστες, ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχε το πρωί και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Στην περιοχή του Αποκόρωνα οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν και επιχειρούν στο σημείο, μετά από ολονύκτια προσπάθεια έχουν καταφέρει να περιορίσουν τη φωτιά, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει δημιουργήσει μεγάλες ζημιές σε υποδομές, φυτικό και ζωικό βασίλειο, ενώ ζημιές υπέστησαν σπίτια και άλλα κτίσματα.

Η πυρκαγιά εξελίχθηκε από την περιοχή του Αγίου Φανουρίου μέχρι και τον δεύτερο κόμβο Βρυσσών παράλληλα της εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνης καίγοντας και το πευκοδάσος της περιοχής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter