Φτιάξε σπιτικό μαλακτικό ρούχων για να αποφύγεις τα χημικά!

Φτιάξε σπιτικό μαλακτικό ρούχων για να αποφύγεις τα χημικά!

Τα πάντα μπαίνουν στη ζωή μας, θεωρούνται αναγκαία και έτσι μένουν… Σπάνια βλέπουμε τα ψιλά γράμματα και μας αρκεί –συχνά- να μυρίζουν όμορφα…

Αν γυρίσετε όμως τις συσκευασίες, βάλετε τα γυαλιά σας (όσοι χρειάζονται) και διαβάσετε τα γράμματα και κάτω από τα γράμματα, μάλλον δεν θα μείνετε ικανοποιημένοι.

Πολλά, όπως διαβάζουμε περιέχουν ακόμα και χλωροφόρμιο αλλά και άλλες τοξικές ουσίες που εισχωρούν στα ρούχα και στη συνέχεια στο σώμα μας.

Τα περισσότερα μαλακτικά ρούχων περιέχουν τα εξής τοξικά χημικά:

– Α-τερπινεόλη: Πρόκειται για ένα επικίνδυνο τοξικό χημικό, που μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, απώλεια μνήμης, μούδιασμα στο πρόσωπο κλπ.

– Βενζυλικό Οξικό Άλας: Πρόκειται για μια τοξική ουσία, που συνδέεται με τον καρκίνο του παγκρέατος και μπορείνα προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια και στο αναπνευστικό.

– Βενζυλική Aλκοόλη: Προκαλεί διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, κεφαλαλγία, ναυτία, έμετος, ζάλη και μείωση της αρτηριακής πίεσης.

– Χλωροφόρμιο: Πρόκειται για ισχυρή καρκινογόνο νευροτοξίνη που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και απώλεια της συνείδησης, ναυτία, κεφαλαλγία, έμετο.

– Λιναλοόλη: Eίναι ένα ναρκωτικό, που προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα καθώς και «απώλεια συντονισμού των μυών».

Έχετε όμως μια εναλλακτική λύση: να το φτιάξετε στο σπίτι, απλά και γρήγορα:

Χρειάζεστε:

* 10 γραμμάρια μαγειρική σόδα

* 150 -200 ml ζεστό νερό

* 800 ml ξύδι από μήλο

* 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο

* ένα πλαστικό δοχείο χωρητικότητας 5 λίτρων

Μέσα σε ένα δοχείο, αμαμειγνύουμε όλα τα υλικά. Το μείγμα αρχικά θα αφρίσει ( αυτό οφείλεται στη σόδα). Μόλις ηρεμήσει, το μεταφέρουμε σε ένα πλαστικό μπουκάλι με καπάκι κι είναι έτοιμο για χρήση.

Μην ξεχνάτε να ανακινείτε καλά το μείγμα, πριν από κάθε χρήση.

Αρκεί 1/4 φλυτζανιού στο τελευταίο ξέβγαλμα ρούχων αν πρόκειται για πλύσιμο στο χέρι διαφορετικά το βάζετε στην θήκη που έχει το πλυντήριο.

Πληροφορίες: healthylifetricks.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter