«Φτωχό» το Eurobasket – Ποιες είναι οι ηχηρές απουσίες

«Φτωχό» το Eurobasket – Ποιες είναι οι ηχηρές απουσίες

Αρκετοί από τους «αστέρες» του ευρωπαϊκού μπάσκετ δεν θα καταφέρουν να βρεθούν στο προσεχές Ευρωμπάσκετ, το οποίο διοργανώνουν από κοινού Ρουμανία, Φινλανδία, Ισραήλ και Τουρκία και το οποίο αρχίζει στις 31 Αυγούστου.

Η πιο «ηχηρή» απουσία είναι φυσικά αυτή του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας σταρ του ΝΒΑ δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την εθνική ομάδα, αφού αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο και έτσι αναγκάστηκε να αποσύρει την συμμετοχή του. Υπενθυμίζεται πως ούτε ο Κώστας Κουφός θα μπορέσει να δώσει το «παρών».

Με μία πολύ σημαντική απουσία θα παραταχθεί και η Σερβία, αφού ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος από την νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο ΝΒΑ με τους Λ.Α. Κλίπερς, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στην γάμπα. Εκτός του Τεόντοσιτς, ο τεχνικός των «πλάβι», Σάσα Τζόρτζεβιτς, δεν θα έχει στην διάθεση του ακόμη τέσσερις ΝΒΑερ, τους Μπιέλιτσα (Τίμπεργουλβς), Γιόκιτς (Νάγκετς), Ζάγκορατς (Γκρίζλις).

«Αποδεκατισμένη» θα παρουσιαστεί και η Εθνική Γαλλίας, αντίπαλος της Ελλάδας στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης, από την οποία θα απουσιάσουν οι Μπατούμ (Χόρνετς), Λουβαβού (Σίξερς), Γκομπέρ (Τζαζ), Μαϊνμί (Γουίζαρντς), Αζανσά (Πέλικανς), Ντιλίκινα (Νικς).

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και η -κάτοχος του τίτλου- Ισπανία, από την οποία θα λείψουν αρκετά «αστέρια» της. Συγκεκριμένα, οι «φούριας ρόχας» θα παρουσιαστούν χωρίς τον άτυχο Σέρχιο Γιούλ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε φιλικό με το Βέλγιο, και τους Νίκολα Μίροτιτς, Σερζ Ιμπάκα, Ρούντι Φερνάντεθ, Φελίπε Ρέγες.

Εκτός των παραπάνω, άλλοι «αστέρες» του Ευρωμπάσκετ που δεν θα καταφέρουν να ενισχύσουν την εθνική ομάδα της χώρας τους είναι οι Ντανίλο Γκαλινάρι (Ιταλία), Ζόραν Ντράγκιτς (Σλοβενία), Ερσάν Ιλιασόβα και Ομέρ Ασίκ (Τουρκία), Γιάν Βέσελι (Τσεχία) και Μάρτσιν Γκορτάτ (Πολωνία).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter