Fuel Pass… δεν πας: Ο πανικός και το κυβερνητικό πυροτέχνημα για τα υποτιθέμενα «60 λίτρα καυσίμου τον μήνα»

Fuel Pass… δεν πας: Ο πανικός και το κυβερνητικό πυροτέχνημα για τα υποτιθέμενα «60 λίτρα καυσίμου τον μήνα»

Τον πανικό του Μεγάρου Μαξίμου αποτυπώνουν οι εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη, που έναν ολόκληρο χειμώνα σφύριζε αδιάφορα για την ακρίβεια που κατασπάραζε τον οικογενειακό προϋπολογισμό των νοικοκυριών πριν τα μέσα του μήνα -ενώ παράλληλα εκείνος φρόντιζε για τις εξορμήσεις του τα σαββατοκύριακα…

Ωστόσο, με τη βενζίνη στα 2,5 ευρώ στη συντριπτική πλειονότητα των πρατηρίων, το κυβερνητικό αφήγημα απέναντι στην ακρίβεια αυτομάτως «καίγεται» πριν καν προλάβουν να μπουν οι πρώτες σταγόνες στα άδεια ρεζερβουάρ. Φυσικά, μπροστά στο κενό μεταξύ… παροχολογίας και πραγματικότητας, αμυγδάλων και πρωθυπουργικών αεροσκαφών, με φόντο πάντα τις κάλπες -οποτεδήποτε και αν στηθούν-, αναλαμβάνουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που σκαρφίζονται τρόπους να αναπαράγουν ή ακόμα και να διανθίζουν το κυβερνητικό αφήγημα.

Το χαρακτηριστικότερο των τελευταίων ωρών αφορά την επιδότηση του Fuel Pass 2 καθώς λίγες ώρες πριν ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφερθεί στην… «παχυλή» αύξηση των 80 ευρώ (που τελικά είναι 65 συν 15 ευρώ με προπληρωμένη κάρτα), αντικρίζοντας κανείς πηγαίους τίτλους όπως αυτόν στο Newsit πιθανότατα αντιλαμβανόταν πως ο πρωθυπουργός… τρελάθηκε και ετοιμάζεται, ως άλλος Σαουδάραβας κροίσος, να… πλημμυρίσει την Ελλάδα με πετρέλαιο. Φυσικά, αυτό ήταν κάτι που είχε ήδη πει με ανάλογο τρόπο ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Capital λίγες ώρες νωρίτερα.

«Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο αστερίσκος για τις πρόωρες εκλογές – Επιδότηση για 60 λίτρα το μήνα με το Fuel Pass 2» μας ενημέρωσε ο βραβευμένος από το ίδρυμα Μπότση Νίκος Ευαγγελάτος μέσω της ιστοσελίδας του.

Δυστυχώς το ελληνικό Πούλιτζερ δόθηκε για φέτος, πάλι καλά που φρόντισε το ίδρυμα Μπότση…

 

Βέβαια, για να γίνει αντιληπτό, λίγες ώρες αργότερα, ούτε το κρατικό πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν τόλμησε να γράψει στον τίτλο του για 60 λίτρα τον μήνα ενώ, διαβάζοντας το τηλεγράφημα ανακαλύπτει κανείς πως τα 180 λίτρα, άρα τα περιβόητα 60 τον μήνα, αποδίδονται στον… υπουργό.

Πούλιτζερ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter