Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση έχει αφήσει εκτός προστασίας χιλιάδες εργαζομένους και αδύναμους

Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση έχει αφήσει εκτός προστασίας χιλιάδες εργαζομένους και αδύναμους

Για μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή μέτρων ανακούφισης οικονομικά πληττομένων, λόγω κορονοϊού, εργαζομένων, μικρομεσαίων επαγγελματιών , αγροτών κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη η Χαριλάου Τρικούπη. 

Μάλιστα, προς επίρρωσιν αυτής της διαπίστωσης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τηλεδιάσκεψη που είχε την Μ. Πέμπτη, με τους Προέδρους των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης και της Ρόδου, παρέθεσε έναν μακρύ κατάλογο περιπτώσεων ανθρώπων που μένουν έξω από την ομπρέλα των όποιων μέτρων έχουν ληφθεί ή εξαγγελθεί.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι παρά τις πιέσεις του Κινήματος Αλλαγής και τις διορθωτικές κυβερνητικές εξαγγελίες, εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα πολλοί ακάλυπτοι από τα μέτρα στήριξης όπως:

-300.000 άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ

-110.000 συνταξιούχοι που δεν έχει εκδοθεί η σύνταξη τους

-25.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι που εργάζονταν με ελαστικές μορφές απασχόληση,

-Οικοδόμοι, ξεναγοί, εργαζόμενοι που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας

-Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς .

-Εταίροι μικρών ΟΕ και ΕΠΕ που έχουν περισσότερους του ενός ιδιοκτήτες.

-Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι στις τουριστικές περιοχές που δουλεύουν εποχιακά και οι ΚΑΔ τους δεν είναι στους πληττόμενους.

Η Φώφη Γεννηματά, κατά τη συζήτηση που είχε για τα προβλήματα στον τουριστικό τομέα, ανέδειξε ως σταθερό στόχο του ΚΙΝΑΛ το να μην καταρρεύσει σε αυτή την κρίση, η παραγωγική βάση και να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και οι αδύναμοι.

Παράλληλα, επανέφερε τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ, στο πλαίσιο των ειδικών προγραμμάτων που για μικρομεσαίους, τουρισμό και αγρότες. Με σύνθημα ότι προτεραιότητα είναι η προστασία εργαζομένων και ανέργων στον τομέα του τουρισμού, το ΚΙΝΑΛ θέτει μεταξύ άλλων τις εξής προτάσεις:

• Επιδότηση μέρους του μισθού των εργαζομένων από το κράτος ,ως κίνητρο για να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερα ξενοδοχεία διακοπών. Υπό τον όρο ότι θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας που είχαν.

•Συνέχιση του επιδόματος ανεργίας για όλο το 2020,για τους εργαζομένους στα ξενοδοχεία που θα παραμείνουν κλειστά. Ανεξαρτήτως αριθμού ενσήμων.

•Κάλυψη για όλο το φθινόπωρο /χειμώνα με επίδομα ανεργίας, όλων όσων δουλέψουν το καλοκαίρι, χωρίς υποχρέωση συγκεκριμένου αριθμού ενσήμων. Λόγω της μικρής τουριστικής περιόδου, Άμεση ένταξη στο επίδομα ανεργίας των εποχιακά εργαζομένων, που έχουν εξαιρεθεί.

•Νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για τα έτη 2020,2021 με κατεύθυνση τις μικρότερες τουριστικές επιχειρήσεις και ειδικά κίνητρα για τη μετακίνηση οικογενειών. •Παράταση της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων που έληξαν η θα λήξουν και της μετενέργειας τους για ένα χρόνο

•Κατάργηση τουλάχιστον για το 2020 του θεσμού της εισαγόμενης μαθητείας

•Ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων, με αιχμή τον κατασκευαστικό τομέα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter