Φώφη Γεννηματά: Κύριε Τσίπρα εσείς απέρχεστε, εμείς ερχόμαστε

Φώφη Γεννηματά: Κύριε Τσίπρα εσείς απέρχεστε, εμείς ερχόμαστε

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής στη Φώφη Γεννηματά, η οποία, για μία ακόμη φορά, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στη ΝΔ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε και αυτή τη μάχη με πίστη και αισιοδοξία» δήλωσε στην αρχή της ομιλίας της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας ότι το κόμμα βρέθηκε ενισχυμένο στις ευρωεκλογές, παρά την πόλωση, αφού οι πολίτες του έδωσαν την τρίτη θέση, κλείνοντας έτσι το δρόμο στη Χρυσή Αυγή, όπως είπε. Και προσέθεσε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι το μόνο κόμμα που αντιστάθηκε στο «γαλάζιο κύμα» των πρόσφατων εκλογών, καθώς αναδείχτηκε σε δεύτερη δύναμη στην αυτοδιοίκηση.

«Έχουμε τα καλύτερα στελέχη και το γνωρίζει αυτό ολη η Ελλάδα», ανέφερε η κυρία Γεννηματά και ενημέρωσε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ότι ζήτησε από τον Παύλο Χρηστίδη να παραμείνει εκπρόσωπος Τύπου σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, γιατί έχει υπηρετήσει αυτή τη θέση με ήθος και ικανότητα. Ο κ. Χρηστίδης, για τον οποίο το περασμένο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες ότι θα είναι υποψήφιος στη Β’΄Αθήνας, αποδέχτηκε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά, όπως δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι «θα δώσει τη μάχη στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας» – να σημειωθεί ότι σε αυτό το σημείο, μαζί με τα χειροκροτήματα, ακούστηκε και έντονη… μουρμούρα στην αίθουσα! Ίσως γιατί, θυμίζουμε, τις πρώτες δύο θέσεις του επικρατείας του ΚΙΝΑΛ κατέλαβαν δύο μη Πασοκογενή στελέχη (Καμίνης – Μαργαρίτης) και τώρα, στην τρίτη θέση, μπαίνει ένα νεαρό στέλεχος και όχι ένα παλαιότερο και εμπειρότερο πολιτικό στέλεχος από το ΠΑΣΟΚ…

Στη συνέχεια, η κυρία Γεννηματά επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντα λόγο για «φαινόμενα καθεστωτισμού, συνεργασία με ακροδεξιά, γυρολόγους και τυχοδιώκτες». Και κατέληξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορει να σταθεί ούτε ως υπεύθυνη αντιπολίτευση και αυτό, όπως είπε, «το απέδειξε στις πλατείες των αγανακτισμένων».

Τόνισε ότι ήρθε πλέον η ώρα «να ακυρώσει τον κ. Τσίπρα ο ελληνικός λαός», τον οποίο κατηγόρησε ότι προσπάθησε να απαλλάξει τη ΝΔ για τις ευθύνες της στην οικονοομική κρίση, καθώς και ότι «έγινε με την πολιτική του ο μεγάλος χορηγός του κ. Μητσοτάκη».

Δημιουργήθηκε με ευθύνη του ένα νέο σκηνικό και τώρα πλασάρει το νέο του παραμύθι: ζητά ψήφο για να ανακόψει την πορεία της δεξιάς», ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή προοδευτική δύναμη, με ισχυρό λόγο και προτάσεις για λύσεις «και αυτή», ανέφερε, «είναι το Κίνημα Αλλαγής».

Η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε ότι η παράταξη είναι σταθερά προσηλωμένη στην αυτόνομη πορεία της και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει «βολικό συμπλήρωμα» καμίας κυβέρνησης, γι’ αυτό και ζητά ισχυρή εντολή στις εκλογές προκειμένου να επικρατήσει το πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ.

«Είναι αδιαπραγμάτευτος ο αυτόνομος ρόλος και η αυτόνομη πορεία μας», τόνισε και αναφέρθηκε διεξοδικά στο «Σχέδιο Ελλάδα», το πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής, με έμφαση στην αναγέννηση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας υγείας, λέγοντας «όχι στο ξεπούλημα της υγείας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα» που προωθεί η ΝΔ.

Παράλληλα, όμως, τάχθηκε υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων, υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει υποβάθμιση των δημόσιων, αλλά «αντίθετα σημαίνει ποιοτικός έλεγχος και αξιολόγηση, που οδηγούν σε πτυχία με αξία».

Η κυρία Γεννηματά έστειλε και ένα μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πάντως, κι ας μην τον κατονόμασε: «Οι μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού, έχουν την σφραγίδα των πολιτικών μας. Θα σταθούμε εμπόδιο σε μέτρα που θίγουν τους εργαζόμενους. Όσοι ονειρεύονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων να το ξεχάσουν!».

Τόνισε πως η ΝΔ αμφισβητεί ευθέως το πλαίσιο προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων, των δημόσιων αγαθών, το κοινωνικό κράτος και τον εθνικό πλούτο, ενώ υπενθύμισε την αλήστου μνήμης ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν είχε πει ότι θεωρεί τις ανισότητες φυσικό φαινόμενο! «Εσχάτως, είδαμε και αυτό», ανέφερε η Φ. Γεννηματά, «διαχωρίζει τους πολίτες με βάση τη συνοικία που γεννήθηκαν!».

Στο ερώτημα γιατί οι πολίτες να στηρίξουν το ΚΙΝΑΛ, η πρόεδρός του εξήγησε πως με «αχαλίνωτη δεξιά, που θα σαρώσει κατακτήσεις και με ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο τον ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ρουβίκωνα παρά πόδας, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες, η χώρα θα καεί». Και ανέδειξε σε δίλημμα των εκλογών το σύνθημα του κόμματος: «Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες».

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στη θέση της για τις μετεκλογικές συνεργασίας, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας «της ΝΔ», όπως είπε. Και αφού τόνισε ότι σταθερός οδηγός είναι οι ομόφωνες αποφάσεις του συνεδρίου του κόμματος, για αδιαπραγμάτευτο αυτόνομο ρόλο και αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ, διευκρίνισε ότι ζητά ισχυρή εντολή και ψήφο «ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών», που θα εδραιώσει το Κίνημα την επόμενη μέρα ως την ισχυρή προοδευτική δύναμη του τόπου, στη Βουλή και την κοινωνία.

Και προσέθεσε ότι το ΚΙΝΑΛ θα ασκήσει «υπεύθυνη, σοβαρή, αποφασιστική αντιπολίτευση στις πολιτικές που έρχονται σε διαμετρική αντίθεση με τις προγραμματικές μας θέσεις», υποστηρίζοντας ότι το Κίνημα, στα κρίσιμα εθνικά θέματα, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, στη συνταγματική αναθεώρηση, σε προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, στην επαναδιαπραγμάτευση των αρνητικών όψεων «της απαράδεκτης συμφωνίας που υπέγραψε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους μας», θα συμβάλλει θετικά και ουσιαστικά, γιατί είναι το κόμμα που εννοεί πραγματικά την εθνική συνεννόηση.

Για μία ακόμη φορά, πάντως, απέφυγε να πει ξεκάθαρα «όχι» σε ενδεχόμενη συνεργασία με τη ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα θα κυβερνηθεί στη βάση της λαϊκής ετυμηγορίας, «την οποία κανείς δεν μπορεί εκ των προτέρων να προεξοφλήσει».

«Ο λαός είναι ο κυρίαρχος να αποφασίσει και όχι τα προεκλογικά σενάρια και οι δημοσκοπήσεις», κατέληξε η κυρία Γεννηματά καλώντας τους απογοητευμένους πολίτες να εμπιστευτούν ξανά το κόμμα της, ενώ έκλεισε την ομιλία της με ένα μήνυμα προς τον πρωθυπουργό: «Και κάτι τελευταίο για τον κ.Τσίπρα, που είχε δηλώσει ότι θα μας τελειώσει», όπως είπε: «κ.Τσίπρα, κάνατε λάθος. Χάσατε. Χάσατε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Απέρχεστε. Εμείς τώρα ερχόμαστε!».

Για να δούμε… Είναι μακρύς ο δρόμος… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter