Φώφη Γεννηματά: «Νέα αλλαγή» και επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Φώφη Γεννηματά: «Νέα αλλαγή» και επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Εκλογή αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς το αργότερο στο τέλος Οκτωβρίου και ιδρυτικό συνέδριο τον Δεκέμβριο του 2017, πρότεινε η Φώφη Γεννηματά στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ), επιταχύνοντας έτσι τις διαδικασίες και ανταποκρινόμενη, όπως είπε, στη βούληση της βάσης της παράταξης.

Με το σύνθημα «Νέα Αλλαγή», η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έθεσε το πλαίσιο για τη δημιουργία του νέου φορέα της δημοκρατικής παράταξης, επαναλαμβάνοντας ότι θα έχει αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη στρατηγική και απαντώντας ουσιαστικά στις… «επιθέσεις» φιλίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι η παράταξη είναι ανοιχτή σε όλους, με μία εξαίρεση: «Η πόρτα μας είναι κλειστή μόνο σε όσους έπιασαν στασίδι στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τους θέλουμε πίσω!», όπως είπε. Επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πολιτική της και επανέλαβε ότι το σημερινό «αποτυχημένο μοντέλο των αδύναμων κυβερνήσεων συνεργασίας» δεν αφορά την ΔΗΣΥ, γιατί δεν μπορεί να δώσει λύση για τη χώρα. Και κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πως αρνούνται τη συνεννόηση, γιατί προτιμούν την πόλωση και τη διατήρηση του μικρού δικομματισμού.

Η Φώφη Γεννηματά, όμως, απευθύνθηκε προσωπικά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη – παρότι δεν είχε φτάσει ακόμα στο χώρο του συνεδρίου – εγκαλώντας τον για τα όσα δήλωσε στο Politico περί «αριστερής βίας». «Η βία και η τρομοκρατία δεν προέρχονται μόνο από αριστερά¨, όπως διατείνεστε», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει η Χρυσή Αυγή, ο φασισμός, η ακροδεξιά. Το ξεχάσαμε;».

Παράλληλα, κάλεσε τη ΝΔ να μην παίζει με τη λέξη-σύμβολο «Αλλαγή» που χρησιμοποίησε ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80, τονίζοντας ότι η αλλαγή, ως συμβολισμός, ως προοδευτικό κίνημα και ως πολιτική, «δεν πλαστογραφείται, ούτε αντιγράφεται, ούτε παραποιείται».

Τέλος, ανέλυσε τους βασικούς στόχους του προγράμματος «Σχέδιο Ελλάδα», στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η παραγωγή πλούτου, οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργεί και η δίκαιη κατανομή του κόστους και των ωφελειών στο κοινωνικό σύνολο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter