Φώφη Γεννηματά: «Ο λαός θα αποφασίσει με ποιον θα συνεργαστούμε»

Φώφη Γεννηματά: «Ο λαός θα αποφασίσει με ποιον θα συνεργαστούμε»

Με παρόντα όλα τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, μεταξύ των οποίων και ο Ευάγγελος Βενιζέλος (σ.σ. τώρα τελευταία, δεν λείπει από πουθενά, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, που δεν… πάταγε το πόδι του!), εκφώνησε την καθιερωμένη ομιλία της στο Βελλίδειο η Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για λαϊκισμό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για νεοφιλελευθερισμό, λέγοντας ότι η λύση για τη χώρα δεν θα δοθεί με το να την παραδώσουμε στους δανειστές «όπως σταθερά πράττει ο κ. Τσίπρας», όπως είπε, ούτε στις αγορές «όπως σχεδιάζει να πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Αυτή τη φορά, η ομιλία της ήταν πιο ισορροπημένη, ως προς την κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην «καταστροφική» για τη χώρα περίοδο διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή (2004-2009), τονίζοντας ότι για τις ευθύνες αυτής της περιόδου «ο κ. Τσίπρας πάσχει από αφωνία και ο κ. Μητσοτάκης από αμνησία»! Έκανε λόγο, μάλιστα, για «συνωμοσία της σιωπής», προσθέτοντας ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός της κυβέρνησης ανέδειξε τις στενές σχέσεις με τα Καραμανλικά στελέχη και απέδειξε ότι «η Καραμανλική συνιστώσα είναι ισχυρή εντός του ΣΥΡΙΖΑ».

Η Φώφη Γεννηματά, προτού αναπτύξει το λεγόμενο «Σχέδιο Ελλάδα» της παράταξής της – που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων την πλήρη κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, τη σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, αλλά και κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ – μίλησε εκ νέου για την ανάγκη να ηττηθεί στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που αυτή τη φορά δεν το… προχώρησε, λέγοντας το γνωστό πλέον «να πάνε εκεί από όπου ήρθαν»!

Ως προς τις εκλογές, πάντως, και τις προοπτικές συνεργασίας, η κυρία Γεννηματά επανέλαβε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ο τρίτος πόλος, αλλά «ο μόνος δρόμος για μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση» και επέμεινε στη λογική της εθνικής συνεννόησης, τονίζοντας ότι τη λύση θα τη δώσει ο λαός με την ετυμηγορία του στις κάλπες. Και παράλληλα, είπε τη φράση-κλειδί: «έχουμε ένα διπλό χρέος, να μην αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη και να διασφαλίσουμε το δρόμο εξόδου από την κρίση».

Με λίγα λόγια και με δεδομένο ότι δεν προτίθεται να αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη (σ.σ. και κυρίως, να πάμε σε νέες εκλογές με απλή αναλογική), σε όποιον ο ελληνικός λαός δώσει την πρώτη θέση, χωρίς όμως να έχει και αυτοδυναμία, το Κίνημα Αλλαγής… σαν έτοιμο από καιρό, σα θαρραλέο, είναι πρόθυμο – ξανά – να συγκυβερνήσει! Όχι ότι είχαμε καμία αμφιβολία επί τούτου…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter