Φώφη Γεννηματά: Θέλουμε σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και εγγυήσεις για αποτροπή ενεργειών αλυτρωτισμού

Φώφη Γεννηματά: Θέλουμε σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και εγγυήσεις για αποτροπή ενεργειών αλυτρωτισμού

«Εμείς σεβόμαστε τις γνήσιες ευαισθησίες του Ελληνικού λαού πάνω στο θέμα. Και συμμεριζόμαστε την αγωνία των πολιτών για μια έντιμη λύση που θα προστατεύει τα ζωτικά μας συμφέροντα και θα οδηγεί σε πλήρως ομαλές σχέσεις με τα Σκόπια και σταθερότητα στα Βαλκάνια» δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής μια ημέρα μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Στην παρέμβαση της η Φώφη Γεννηματά σημείωσε επίσης: «Δεν ακούμε όμως έξαλλες φωνές που έρχονται από ένα σκοτεινό παρελθόν. Γι’ αυτό θέλουμε λύση με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και απαραιτήτως με τις αναπόσπαστες από αυτήν συμπληρωματικές εγγυήσεις για αποτροπή ενεργειών αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης του πνεύματος και της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν».

Η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ακόμα ότι η μη λύση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ αδυνατίζει την εθνική θέση καθώς όπως σημείωσε η γειτονική χώρα μονοπωλεί δηλαδή το όνομα “Μακεδονία”. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση τόσο σε βάρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ η οποία όπως σημείωσε επιδεικνύει «ασυγχώρητη επιπολαιότητα και ερασιτεχνισμό» αλλά και σε βάρος της ΝΔ η οποία όπως υποστήριξε σύρεται από τα πλέον ακραία εθνικιστικά στοιχεία.

«Το χρονίζον θέμα της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας /ΠΓΔΜ θα πρέπει να λυθεί με τρόπο που να διασφαλίζει πλήρως τα ελληνικά συμφέροντα, να σέβεται τις ευαισθησίες μας και να εγγυάται απόλυτα ομαλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες στο μέλλον» κατέληξε στη δήλωση της η Φώφη Γεννηματά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter